facebook
nieuws
kalender
Home TriathlonHome TriathlonHome TriathlonHome TriathlonHome TriathlonHome TriathlonHome TriathlonHome Triathlon

Een Triathlon over de muur van Geraardsbergen…

Op zondag 3 juli 2016 trekt Sportevents met de Urbantrisports 3series naar Geraardsbergen. Daar liggen de Vesten en de mythische “Muur van Geraardsbergen” te wachten op de triatleten. Deze prachtige berg was jarenlang de scherprechter in de Ronde Van Vlaanderen en zal nu ook ongetwijfeld het kaf van het koren scheiden tijdens de verschillende triathlon formats die SE aanbiedt. In zeer nauwe samenwerking met de stad Geraardsbergen hopen we hier één van de meest attractieve wedstrijden van België neer te zetten.

Allereerst is er een lange afstand wedstrijd waarbij stayeren niet toegelaten is. Op het menu staan 1000m zwemmen, 90km fietsen en 10km lopen waarbij tijdens het fietsen in totaal 8 hellingen onder de wielen worden geschoven. Onder deze hellingen uiteraard de vesten met aansluitend de Kapelmuur (2x). Later op de dag wordt de 4de manche van de URBANTRISPORTS 3SERIES op gang geschoten met de start van de sprint over een afstand van 600m zwemmen, 28km fietsen en 6km lopen. Na een korte aanloopstrook van 3km ( beklimming Onkerzelestraat ) ligt de muur op hen te wachten. Hier moeten ze maar liefst drie 3x overheen. Met de 1000 euro bonus van de battle of the sexes en een winstpremie voor heren en dames van 500 euro zal dit ongetwijfeld een zeer sterk deelnemersveld naar Geraardsbergen lokken.

Belangrijk om weten is dat er naast de 900m kasseien van de muur zelf geen enkele andere kasseistrook in het parcours is opgenomen.

INSCHRIJVEN GERAARDSBERGEN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 januari 2016 tot 20 juni 2016 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Wilt U toch nog meedoen, dan kan dit in nog door een mail te sturen naar info @ sportevents.be met naam, geboortedatum, teamnaam en keuze van afstand. U krijgt dan van ons de bevestiging en U betaalt ter plaatse. Dagtarief is 45 euro voor de korte afstand en 120 euro voor de lange afstand.

Indien u zich inschrijft, verklaart u zich automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden en de annuleringsvoorwaarden .
3 SERIES
SPRINT*
3series
Start vrouwen : 16.00
Start mannen : 16.11
Zwemmen : 600m – 1 ronde
Fietsen : 28km – 3 ronden
Lopen : 6km – 3 ronden
3x De Muur
200 startplaatsen
STAYER
35 euro tem 30 april
40 euro vanaf 1 mei

LANGE AFSTAND
– INDIVIDUEEL –
Geen 3series wedstrijd*
Start: 11.00
Zwemmen : 1000m – 1 ronde
Fietsen : 90km – 3 ronden
Lopen : 10km – 3 ronden
2x De Muur
350 startplaatsen
NIET STAYER
90 euro tem 31 mrt
100 euro vanaf 1 apr

LANGE AFSTAND
– TRIO –
1 team = 3 atleten
Start: 11.10
Zwemmen : 1000m – 1 ronde
Fietsen : 90km – 3 ronden
Lopen : 10km – 3 ronden
2x De Muur
100 startplaatsen
NIET STAYER
105 euro tem 31 mrt
115 euro vanaf 1 apr

* Enkel op de sprint afstand zal het principe van de battle of the sexes worden toegepast en zijn er punten te verdienen voor het Urban Trisport 3series klassement.

BATTLE OF THE SEXES

Elke race starten vrouwen eerst in een aparte reeks. De mannen vertrekken afhankelijk van de race tussen de 13 en 17% later en wie eerst over de eindstreep loopt, wint een bonus van 1000 euro bovenop het normale prijzengeld.

DOORHEEN DE TAALGRENS

Walen en Vlamingen allen samen in dezelfde wedstrijden. Ons land is te klein om zich te laten beperken door communautaire regels en grenzen. Drie wedstrijden in Wallonië en vier in Vlaanderen.

RANKING

Wie is de beste allround atleet ( overall en per age group 40+, 50+, 60+ ) van de Benelux ? Gaat het iemand van de korte of lange afstand zijn ? De drie beste resultaten tellen. Let the games begin !

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Hoe er geraken:
Het secretariaat van de lange afstand is gelegen in de Middenschool Geraardsbergen, Begijnhofkaai Geraardsbergen. Het is gelegen aan de 2de wisselzone van de lange afstand. De wisselzone en ook secretariaat van de sprint bevindt zich op de GROTE MARKT AAN DE FINISH op 300m. Start en wisselzone 1 bevinden zich voor beide wedstrijden in het Provinciaal Domein De Gavers op 5km van het secretariaat en kan via een aangeduide weg via het Denderpad makkelijk bereikt worden.

Er zijn zowel op de start, aankomst als secretariaat toiletten aanwezig.

Met de auto

 • Vanuit Brussel – Via de E40 naar Gent, tot afrit 19 (Aalst). Daarna de N-wegen volgen naar Geraardsbergen.
 • Vanuit Gent – Via de E40 naar Brussel, tot afrit 17 (Wetteren). Daarna de N42 volgen richting Zottegem en Geraardsbergen. Eenmaal in Geraardsbergen volgt u de borden naar het centrum tot u de pijlen naar het ASZ opmerkt. Deze leiden u probleemloos naar het ziekenhuis.
 • Vanuit Wallonië komende van Doornik – Via de A8, tot afrit 29 Lessines. Waarna via de N57 en de N42 tot Geraardsbergen
 • Vanuit Wallonië komende van Halle/Edingen – Via de A8, tot afrit 28 Viane. Via de N263 tot Bever en vervolgens Viane. Vanaf Viane de N495 tot Geraardsbergen

Met het openbaar vervoer
Met de trein is Geraardsbergen vlot bereikbaar (vanuit Gent, Denderleeuw, Brussel en Mons). Raadpleeg de reisplanner van de NMBS voor de snelste verbinding.
http://www.belgianrail.be/nl

Gebruik de online routeplanner van De Lijn om uit te zoeken hoe u ons met de bus kan bereiken.
https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

 

Parkeren:
Voor de atleten zal er een afzonderlijke parking worden ingericht in het centrum van de stad op wandelafstand van het secretariaat. Er zijn in Geraardsbergen heel wat randparkings die aangeduid staan met de letter P. Aangezien de wedstrijd plaats vindt op zondag kunnen ook parkings van de baanwinkels langsheen de N42 gebruikt worden. Allen liggen deze op maximaal 15 minuten wandelen van de Markt. Aan het provinciaal domein De Gavers is een ruime parking voorzien. Deze zal wel tijdelijk niet toegankelijk zijn in de voormiddag tussen 11u en 12u30 en van 16u tot 17u.

U kan ook de instructies volgen bij het binnenrijden van de stad. Er wordt een grote publieksparking ingericht langsheen de Zonnebloemstraat (GPS) te bereiken via de N42.

2. Programma en tijdsschema

Zondag 3 juli 2016

8u30  –  Aanmelden wedstrijdsecretariaat lange afstand school Begijnhofkaai
9u00  –  Opening wisselzone T2 lange afstand
10u15 –  Opening wisselzone T1 lange afstand
11u00 –  Start lange afstand – groepsstart mannen/vrouwen/teams

14u00 – Opening secretariaat sprint afstand GROTE MARKT AAN DE FINISH
14u30 – Opening T2 plaatsen loopschoenen sprint afstand
15u15 –  Opening T1 sprint afstand
16u00 – Start sprint afstand vrouwen
16u11  – Start sprint afstand heren

18u00 – Podiumceremonie lange en sprint afstand op de grote markt

* Indien de Belgen die dag de kwartfinale spelen kan de wedstrijd vanaf 21u gevolgd worden op groot scherm.

3. Deelnamepakket

   • Prachtige parcours in de Vlaamse Ardennen
   • Douches en kleedkamers
   • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
   • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be en live coverage op onze site
   • Elektronische chip met enkelband
   • Coolmax finisher shirt (deelnemers lange afstand)
   • Buff (deelnemers sprint afstand)

 

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De wedstrijd is zo opgevat dat u als toeschouwer een maximale mogelijkheid hebt om uw atleet te volgen en aan te moedigen. Kies gerust in onderstaand overzicht het profiel dat het beste bij u past.

 • Supporter te voet:
  Vertrek vanaf het centrum van de stad door daar uw wagen te parkeren of aan te komen met het openbaar vervoer. Aan het ronde punt Zonnebloemstraat/Weverijstraat kan je met de shuttle richting het Provinciaal Domein (Vissersparking – op 1.2km van de start). Hier kan je de sfeer opsnuiven van de voorbereidingen op de start en de start zelf uiteraard. Na het zwemgedeelte kan je of ervoor kiezen een wandeling langs het parcours te maken richting Muur van Geraardsbergen (3.5km) of de shuttle terug nemen vanaf de visvijverparking (zie aanduidingen) richting rond punt. Hierna kan je vanaf De Vesten de passage van de fietsers volgen, alsook afzakken naar de wisselzone tussen de twee Denderbruggen om tot slot post te vatten op de Markt voor de aankomst.Voor degene die de uitdaging wensen aan te gaan kan je ook te voet De muur beklimmen vanaf De Vesten.Tip: Voor degene die de atleten vaak wil zien passeren raden we aan gebruik te maken van de verbinding achteraan Oudenberghof die de top van de Edingseweg en de top van de Muur met elkaar verbind. De afstand in wedstrijd tussen beide punten bedraagt 6km wat je ruim de tijd geeft de verplaatsing meermaals te maken.
 • Supporter per fiets:
  Als vertrekpunt raden wij de Gavers aan. Hier kan u uw fiets achter laten bij de fietsenstalling. Mocht u met de wagen tot Geraardsbergen komen kan u op de randparkings langsheen de gewestwegen uw wagen kwijt en via het Denderpad naar de Gavers rijden.Na de start kan u per fiets richting Moerbeke waar u de atleten kan aanmoedigen op het dorpsplein. Op de hoek van de Koppenhollestraat met de Pauwelstraat kan u de atleten een 6-tal keer aanmoedigen met een tussenperiode van +/-15km.Na het fietsgedeelte kan u terug richting het centrum van de stad voor het loopgedeelte. Centraal vanaf de stad kan u de atleten meermaals spotten per ronde.
 • Supporter per wagen:
  We raden absoluut af om de verplaatsing tussen De Gavers en het centrum van de stad per wagen te maken. Indien u er toch voor wenst te kiezen parkeert u best de wagen op een tijdelijke parking langsheen Den Dijk te Idegem. Na de start kan u via Idegem naar de N460 alwaar u zich richting Geraardsbergen kan begeven. Hier kan u de wagen parkeren op de voorziene randparkings of de publieksparking aan de Zonnebloemstraat.
 • Ik hou van ambiance en sfeer:
  Vertrek vanaf het centrum van de stad door daar uw wagen te parkeren of aan te komen met het openbaar vervoer. Aan het ronde punt Zonnebloemstraat/Weverijstraat kan je met de shuttle richting het Provinciaal Domein (Vissersparking – op 1.2km van de start). Hier kan je de sfeer opsnuiven van de voorbereidingen op de start en de start zelf uiteraard. Na het zwemgedeelte kan je of ervoor kiezen een wandeling langs het parcours te maken richting Muur van Geraardsbergen (3.5km) of de shuttle terug nemen vanaf de visvijverparking (zie aanduidingen) richting rond punt. Hierna kan je naar de Vesten afzakken waar voldoende animatie, muziek en vertier aanwezig zal zijn om de atleten aan te moedigen. Kom na de doortocht van de laatste renners gerust richting het Marktplein om ook de laatste deelnemers een hart onder de riem te steken bij het afwerken van hun laatste rondjes in de wedstrijd.

5. Kleedruimte, douches

Omkleedruimte zal voorzien worden aan het wedstrijdsecretariaat, Begijnhofkaai.

Douches worden ter beschikking gesteld in sporthal de Veldmuis, F. Cauwelstraat 39 te 9500 Geraardsbergen.

6. Specifieke Regels - strafprocedure

LANGE AFSTAND 2016:

De draftzone is 15m van het voorwiel tot aan jouw voorganger zijn achterwiel. Dit is dubbel zo lang dan bij een VTDL wedstrijd. Bij het inhalen/passeren van een voorganger hebt U 20 seconden de tijd om dit te doen. We hebben 6 scheidsrechters op de moto die gele kaarten uitdelen bij inbreuken op deze regel.

Bij gele kaarten ( straftijd ) krijgt U:
1 gele kaart = Stop and go, uw nummer wordt doorstreept en er wordt 5 minuten straftijd bij uw eindtijd bijgeteld aan de finish
2 gele kaarten = DSQ

Gele kaart krijgt U bij :

1. Inbreuk tegen de hierboven genoemde draftregels
2. langdurig langs de linkerkant van de weg rijden
3. inhalen / passeren van een deelnemer langs rechts
4. opzettelijk wegwerpen van bidons, gels en dergelijke verpakkingen BUITEN de dropzone ( deze is 100m voor en na een bevoorrading )
5. fietsen in de wisselzone
6. zich laten begeleiden door iemand tijdens het lopen
7. zich laten bevoorraden door iemand buiten de DROP zone ( 100m voor en na een bevoorradingspost )

Rode kaart (DSQ ) krijgt U bij:
1. 2 gele kaarten
2. Grof verbaal of fysiek geweld tegen een scheidsrechter of andere deelnemers
3. Uitermate grof stayergedrag ( op minder dan 5 meter afstand rijden )

Indien de watertemperatuur minder dan 16° : wetsuit verplicht. Indien de watertemperatuur meer dan 23° is : wetsuit verboden

KORTE AFSTAND 2016:

Stayeren is toegelaten. Fietsen dienen conform te zijn aan de regels voor stayer wedstrijden. Dus geen beugels die voorbij de remgrepen komen.

Indien de watertemperatuur minder dan 16° : wetsuit verplicht. Indien de watertemperatuur meer dan 22° is : wetsuit verboden

7. Tijdslimieten

LANGE AFSTAND 2016:

zwemmen : 35 minuten
Fietsen + zwemmen : 4h30

KORTE AFSTAND 2016:

zwemmen : 20 minuten
Zwemmen + fietsen : 1h30

8. Bevoorrading(en)

LD : Na 40 en 70km tijdens het fietsen en na 1,4 en 7km tijdens het lopen.
Sprint : na 1,3 en 5km tijdens het lopen

Tijdens het fietsen : Waterbidons Hammer met water, sportdrank, bananen en gels
Tijdens het lopen : bekertjes met water, cola, sportdrank en voor de lange afstand gels van hammer

hammerforsiteTe verkrijgen bij de betere speciaalzaak en in de online shop van Hammer Nutrition.

9. Battle of the sexes

Tijdens al onze wedstrijden mogen de vrouwen allemaal samen in 1 reeks als eerste van start gaan. Het verschil met de mannenreeks zal steeds exact het verschil in tijd bedragen tussen de eerste man en vrouw van de vorige editie. De eerste die de finish bereikt wint bovenop de gewone prijzenpot een bonus van 1000 euro*

Verschil Dames en Heren :

battleofsexes

* enkel in Herderen bedraagt die bonus "slechts" 500 euro

10. Prijzenpot

SPRINT AFSTAND

Naast de 1000 euro battle of the sexes bonus geldt volgende prijzentabel :

Mannen overall : 500-250-150-50 euro
Vrouwen overall : 500-250-150-50 euro

* Er zijn naturaprijzen voorzien voor de eerste drie veteranen 40+/50+/60+

LANGE AFSTAND

Mannen overall : 300-200-100 euro
Vrouwen overall : 300-200-100 euro

* Er zijn naturaprijzen voorzien voor de eerste drie veteranen 40+/50+/60+

11. De Triathlon van Geraardsbergen op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

12. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : REKANTO !

De wetenschap boekt vooruitgang, patiënten en hun families genieten een steeds betere begeleiding, screening en preventie winnen terrein… En Stichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in elk van deze drie domeinen, in alle onafhankelijkheid en transparantie. Bovendien wordt onze expertise nationaal en internationaal erkend. Kanker terugdringen? Daar zet het hele team van Stichting tegen Kanker zich op een professionele, enthousiaste en integere manier voor in. Samen voor het leven!

Voor elke euro U doneert, geeft Sportevents er ook eentje!

Site : www.kanker.be

SPRINT AFSTAND

Voor de 4de manche van de URBANTRISPORTS 3SERIES staat een sprint triathlon te wachten van 600m zwemmen, 28km fietsen en 6km lopen. Na een korte aanloopstrook van 3km ( beklimming Onkerzelestraat ) ligt de Muur op hen te wachten. Hier moeten ze maar liefst drie 3x overheen. De wisselzone en finish liggen op de grote markt. De loopproef bestaat net als voor de lange afstand over 3 ronden.

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

 

LANGE AFSTAND

Op het menu staan 1000m zwemmen, 90km fietsen en 10km lopen. Het fietsparcours is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Slingerend doorheen de Vlaamse Ardennen dienen er in totaal 8 hellingen beklommen te worden verdeeld over een korte aanloopstrook en drie rondes ( 1002 + hoogtemeters ). Blikvanger is uiteraard de vesten met aansluitend de Kapelmuur (2x). De loopproef gaat eveneens over drie rondes.

Belangrijk om weten is dat er naast de 900m kasseien van de muur zelf geen enkele andere kasseistrook in het parcours is opgenomen.

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

 

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

Indien u de dag voor de wedstrijd reeds wil aanwezig zijn of eventueel na de wedstrijd wil nablijven kan u steeds terecht in het Provinciaal Domein De Gavers.
http://www.degavers.be/public/verblijfsrecreatie/index.cfm

Of verblijf gerust in één van de talrijke B&B’s die Geraardsbergen rijk is of op hotel in de stad.
Meer info op:
http://www.geraardsbergen.be/content/content/record.php?ID=1331

1. Wat is de Urban Trisports 3 SERIES

De Urban trisports 3series is een verzameling van enkele van de mooiste triathlon wedstrijden in Wallonië en Vlaanderen. Ze staat garant voor prachtige parcours en onberispelijke organisaties. De series begint met de 1/8 triathlon van Herderen op 13 maart en eindigt met de compleet vernieuwde wedstrijd in La Roche en Ardenne op 11 september. De afstanden, formats en geografische ligging zijn zo divers, dat er voor elk wat wils is. De series is volledig autonoom en hanteert enkele innovatieve karakteristieken.

kaarttriathlon2016

De recreanten kunnen steeds genieten van een vlekkeloze organisatie en top parcours. Voor de toppers willen we een een series aanbieden waar ze op hoog niveau kunnen strijden en hier ook voor beloond worden. De 3 series is

 • Live coverage van al onze races op website
 • timing steeds door chronorace. resultaten direct na wedstrijd online
 • Mogelijkheid tot het doorschuiven van wedstrijd indien verhinderd
 • Unieke 15m stayer regel – 15 meter afstand tussen 2 fietsen tijdens de Triathlons van Bilzen, Deinze en La Roche
 • volledig aparte vrouwenstart
 • Battle of the sexes

2. Wie kan deelnemen / Heb ik een licentie nodig

Iedereen die oud genoeg is ( sprint : 12 jaar – kwart : 16j en lange afstand : 18 jaar ) mag deelnemen. Men heeft GEEN licentie nodig.

3. Ranking - regels en puntenverdeling

Aan de URBAN TRISPORTS 3 SERIES is een regelmatigheidscriterium gekoppeld waar iedereen, ongeacht de Nationaliteit kan aan deelnemen. De series staat open voor iedereen en er wordt geen engagement voor meerdere wedstrijden gevraagd aangezien je al met 1 resultaat in de ranking zal worden opgenomen. Om echter kans te maken op de eindoverwinning is het raadzaam min. 3 wedstrijden van de series tot een goed einde te brengen. De beste 3 resultaten zullen namelijk opgeteld worden en bepalen je eindranking. Bij het behalen van 4 of meer resultaten zullen de minste resultaten wegvallen zodat de 3 beste resultaten overblijven en je eindtotaal bepalen.
OPM: Prijzen in de age group klassementen worden enkel uitgereikt aan atleten met minimum 3 resultaten.

 •  Elke wedstrijd heeft een zelfde gewicht voor de ranking. De puntenverdeling is voor zowel de korte als de lange afstanden hetzelfde. Enkel tijdens de finale in La Roche worden de behaalde punten op zowel de korte als de lange afstand met 1,2 vermenigvuldigd. Een overwinning hier levert dus 120 punten ipv 100.
 • Tijdens elke wedstrijd geldt de volgende puntenverdeling :
  1. 100
  2. 85
  3. 70
  4. 60
  5. 50
  6. 45
  7. 40
  8. 35
  9. 30
  10.25
  11. 24
  12. 23
  13. 22
  … vanaf plaats 34 heeft iedereen 1 punt
 • Deze punten worden toegedeeld aan zowel de vrouwen als de mannen
  – overall
  – 40+
  – 50+
  – 60+
 • Op het einde  na de finale in La Roche worden er 7 verschillende klassementen opgemaakt
  – Heren overall
  – Dames overall
  – Heren 40+
  – Dames 40+
  – Heren 50+
  – Dames 50+
  – Heren 60+
 • In geval van een gelijke puntenstand wordt er naar een 4de resultaat gekeken. In geval er dan nog een gelijke stand is wordt er naar een 5de resultaat gekeken. Bij gelijke stand en gelijk aantal betwiste wedstrijd is het resultaat van La Roche doorslaggevend.

4. Battle of the sexes

Tijdens al onze wedstrijden mogen de vrouwen allemaal samen in 1 reeks als eerste van start gaan. Het verschil met de mannenreeks zal steeds exact het verschil in tijd bedragen tussen de eerste man en vrouw van de vorige editie. De eerste die de finish bereikt wint bovenop de gewone prijzenpot een bonus van 1000 euro*

Verschil Dames en Heren :

battleofsexes

* enkel in Herderen bedraagt die bonus “slechts” 500 euro

5. Ranking - prijzenpot hoe is de verdeling - Wie wint wat

De totale prijzenpot exclusief de battle of the sexes bonus van alle 7 wedstrijden samen bedraagt 21.000 euro. Afhankelijk van de wedstrijd zal er maximaal 1000 euro voor een 1ste plaats overall te verdienen vallen en er zal maximaal tot de 5de plaats worden uitbetaald.

De totale battle of the sexes bonus bedraagt 8500 euro. Elke wedstrijd 1000 euro behalve Herderen 500 euro. Zowel de korte als lange afstand La Roche hebben 1000 euro bonus.

De prijzenpot voor het podium van het eindklassement (totaal aantal punten van beste drie wedstrijden ) bedraagt 12000 euro. Voor de heren : 2000 – 1500 – 1250- 750 – 500 en voor de dames : 2000 – 1500 – 1250

Voor onze agegroupers zijn er steeds per wedstrijd natura prijzen voorzien voor de snelste drie. De beste 3 geklasseerden van elke age group ( totaal aantal punten van de beste 3 wedstrijden ) winnen natura prijzen nog te bepalen. De overall agegrouper ranking winnaars mogen alvast een top wetsuit van Zone3 verwachten.
OPM: Prijzen in de age group klassementen worden enkel uitgereikt aan atleten met minimum 3 resultaten.

1. Trainingsbegeleiding, - schema's en Testen

3COACH.BE is gespecialiseerd in one-on-one trainingsbegeleiding.

Advies op maat van jouw profiel, afgestemd op jouw doelen, jouw tijdsbesteding en jouw persoonlijke evolutie. We hebben in de voorbije jaren (sinds 2000) veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van recreanten zowel als topsporters.

Net als in een project begeleiden wij onze klanten via mijlpalen naar hun hoofddoel en utlieme droom.

Coaching is geen wiskunde. Er zijn verschillende wegen naar Rome! Het is een continue evolutie waarin goeie wederzijdse communicatie centraal staat.
Als ruggengraad gebruiken wij een professioneel coaching’intranet. En via lactaattesten houden we rekening met conditionele evolutie en schrijven opdrachten (schema’s) aangepast aan jouw actueel profiel en agenda (tijdsbesteding).

We werken wetenschappelijk onderbouwd en vertrekken van lactaattesten. De insteek is blessurepreventief en we nemen regelmatig tips & tricks mee mbt technische-, mentale- en voedingsaspecten. Immers moet ‘om je prestatie neer te zetten’ het totaalplaatje van de puzzel kloppen ?

TRIATHLON
Combinatie van zwemmen – fietsen – lopen in variaties van afstand.
Er bestaat geen rechtlijnige relatie tussen de oplopende afstanden van kwart – halve en hele triathlons en de te presteren trainingsarbeid. Concreet dien je tegenover een kwart triathlon geen 4 keer meer te trainen voor een hele. Wij loodsen jou naar je doel in goeie balans tussen de 3 disciplines. We houden rekening met je sterke en zwakke punten en bereiden je voor op topprestaties in de komende wedstrijden!

Vraag vrijblijvend informatie via info@3COACH.BE
of spreek ons aan tijdens 1 van de komende SportEvents!
Website : www.3coach.be

2. Materiaal en uitrusting

Onze partner Urban Trisports is DE referentie op triathlongebied in België. Zijn grote winkel gelegen in het centrum van het land ( Woluwe ) heeft alles wat een triatleet nodig heeft.

Urbantrisport

3. MEDIA PARTNERS

Onze mediapartner is 3athlon.be DE Triathlonwebsite van België en 3athlon.nl DE Triathlonwebsite van Nederland.

1. Heren Algemeen

Bekijk HIER de volledige ranking “Heren algemeen”.

2. Dames Algemeen

Bekijk HIER de volledige ranking “Dames algemeen”.

3. Heren age groups

3. Dames age groups

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

LAATSTE NIEUWS

Heet van de naald
Alle roddels en quick facts vind je op onze social media. Hier kan je onze "officiele" berichten lezen en bekijken.

Trail des Terrils
Trail des Terrils

700 trailers namen afgelopen zondag, 20 november, deel aan de eerste editie van de Trail des Terrils in Charleroi. De weersvoorspellingen hielden de lopers niet tegen om met z’n allen af te zakken om de torenhoge terrils te trotseren. Er stonden 3 verschillende afstanden op het programma : 12, 16 en 22km, met respectievelijk 1, 2 en 4 terrils.

Nighttrail Koksijde 2016
Nighttrail Koksijde 2016

Afgelopen zaterdag trotseerden 380 dapperen de zeer krachtige Noordzee wind tijdens de eerste editie van de NIGHTTRAIL KOKSIJDE. Net als tijdens de North C Trail – ’s lands grootste, bekendste en moeilijkste kusttrail – werd de start gegeven vanop de zeedijk ter hoogte van de Zeelaan. Zowel de lopers van de 6km als van de 12km werden een parcours in achtvorm voorgeschoteld. Hierdoor wisselen strand – duinen – strand en opnieuw duinen mekaar mooi af wat voor een aangename variatie zorgde.

Trail Brussel
Trail Brussel

Afgelopen zondag namen ruim 1500 lopers en loopsters onder een stralend herfstzonnetje deel aan de eerste editie van de TraKKs trail Brussel.

Compressport 100 mile Spa
Compressport 100 mile Spa

De wedstrijd was al eventjes aangekondigd en nu mogen wij ook met grote trots onze titelsponsor voorstellen voor de 100 mile Spa: Compressport. De Zwitserse producent van hoge kwaliteit sportkledij is geen onbekende in de wereld van trailrunning. Reeds jaren is Compressport de partner van top trailrunners en bekende evenementen zoals de Skyrunner World Series en UTMB.

CREW SE 2017
CREW SE 2017

Vorig jaar lanceerden we een oproep om ons evenementen team te komen vervoegen. We mochten meer dan 30 applicaties ontvangen. Nu precies 1 jaar en vele avonturen later mogen we 19 van die mensen als vrienden beschouwen en maken ze deel uit van ons vast event team. Er is hard gewerkt, veel gelachen en menig chouffekes gedronken.

3de Editie Asics Xtrails
3de Editie Asics Xtrails

Op 10 en 11 juni 2017 gaat alweer de derde editie van start van de ASICS Xtrails Vaals. Net als de vorige edities slaan we ons kamp op in Landal Hoog Vaals

SPA 50mile RBB
SPA 50mile RBB

Zin in een unieke sportieve uitdaging onder vrienden in een prachtige omgeving? Hou je zowel van trailrunning als MTB? Dan is de 50mile Run-Bike-Bike in Spa the place-to-be op 25 juni 2017!

T3 teamseries
T3 teamseries

De voorbije 2 jaar kwamen de grootste/beste triathlon clubs van het land uit in een teamcompetitie de “T3 Teamseries”. Op vraag van de clubs, na heel veel overleg, emailverkeer, vele telefoongesprekken EN een bewogen algemene ledenvergadering heeft de BTDF beslist om deze eerste divisie Topcompetitie in 2017 uit te besteden aan Sportevents.

10km van Bel/Ned
10km van Bel/Ned

Sinds enkele maanden zijn we achter de schermen hard aan het werken aan twee grootschalige loopprojecten in België en Nederland. Na een immens voorbereidend werk en vele uren vergaderen presenteren we u met trots : “De 10 kilometer van Nederland” en de “10km van België”.

Trail du Barrage
Trail du Barrage

Met een volledig uitverkochte editie en maar liefst 80% first timers (lopers die voor het eerst deze trail liepen) kunnen we niet anders dan tevreden terugblikken op deze 6de editie van de Trail du Barrage. Bekijk hier de uitslag en de foto’s.

Trailkalender 2017
Trailkalender 2017

In 2017 hebben we maar liefst 25 verschillende trails op onze kalender staan. De meeste daarvan liggen in De Belgische Ardennen, maar ook aan de Belgische kust en in Nederland en Frankrijk zijn we actief. We helpen jou om de juiste te kiezen !

Inschrijvingen 2017
Inschrijvingen 2017

De inschrijvingen voor de volgende wedstrijden openen op 1 oktober 2016

Enclusa Trail
Enclusa Trail

Op 25 februari 2017 komt er een derde locatie in Vlaanderen bij waar SE een trailrun zal organiseren. in het Kluisbos op de flanken van de Kluisberg…

Xtrails vogezen
Xtrails vogezen

Op 29 en 30 april 2017 verlaat Sportevents België en trekt voor de 2de keer naar het buitenland. Na 2 succesvolle Xtrails edities in het Nederlandse Vaals, zijn nu de Franse Vogezen aan de beurt.

Eindranking Urban Trisports
Eindranking Urban Trisports

De eerste jaargang van de UrbanTriSports 3Series zit er op. Twee dagen na de finale presenteren we u met heel veel plezier een overzicht van alle age group winnaars.

De finale in La Roche
De finale in La Roche

Pieter Heemeryck en Stefanie Adam zijn de eerste laureaten van de UrbanTriSports 3Series. Het nieuwe regelmatigheidscriterium over 7 manches kende een spannende finale in La Roche.

Tom Mets wint in Deinze
Tom Mets wint in Deinze

In zijn allereerste triatlon over de halve afstand en nauwelijks zes dagen na zijn knappe zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon, won de Atriac-atleet overtuigend. I

Trail des Fantômes
Trail des Fantômes

De 7de editie van de Trail des Fantômes te La Roche-en-ardenne was opnieuw een groot succes. Voor de eerste keer was het evenement gespreid over 2 dagen, wat absoluut een verbetering was.

100 Mile Spa !
100 Mile Spa !

De 100 Mile Spa wordt dé nieuwkomer (ultra) trail op de Belgische kalender 2017. Na de 100km trails van Trail des Fantômes 2014 en Trail des Trappistes 2016 gaan we voor de eerste keer nog 60 kilometer verder.

Inschrijvingen Trail des Terrils
Inschrijvingen Trail des Terrils

Ontdek nu Charleroi vanuit een andere hoek, vanuit de « hoogte » van de terrils. In en rond Charleroi zijn de 62 terrils, stille getuigen van de industriële revolutie van een hele tijd geleden

Inschrijvingen Nighttrail Koksijde
Inschrijvingen Nighttrail Koksijde

Met trots presenteren we U het kleine broertje van de NorthCtrail : De Nighttrail Koksijde. De start en Finish bevinden zich net als de NorthC op de zeedijk ter hoogte van het Terlinkplein. Er wordt gestart in 2 reeksen.

Yeray Luxem blijft ongeslagen
Yeray Luxem blijft ongeslagen

Yeray Luxem heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet in zijn favoriete wedstrijd. Hij pakte voor de vierde keer de overwinning in de Nisraman. Dat is een triatlon met een uniek format.

Record editie ASICS Xtrails
Record editie ASICS Xtrails

Als opwarmertje konden daags voordien al 250 deelnemers de steile hellingen en paden rondom Houffalize verkennen in het donker tijdens de 8 of 15km lange PETZL Nighttrail

Videoverslag Geraardsbergen
Videoverslag Geraardsbergen

Tom Suetens was de absolute uitblinker in de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series in Geraardsbergen. Bij de vrouwen had Sara Van de Vel een superdag.

Turbo Tom heerser op de muur!
Turbo Tom heerser op de muur!

Tom Suetens was de absolute uitblinker in de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series in Geraardsbergen. Bij de vrouwen had Sara Van de Vel een superdag.

Trail des Terrils
Trail des Terrils

Ontdek op 20 november Charleroi vanuit een andere hoek, vanuit de « hoogte » van de terrils.

Krug en Weuts winnen!
Krug en Weuts winnen!

In de eerste twee manches van de UrbanTriSports 3Series wonnen de vrouwen telkens de battle of the sexes. In Froidchapelle, bij de lacs de l’Eau d’Heure wist Alexis Krug voor het eerst de hegemonie te doorbreken.

Kanshebbers 3Series
Kanshebbers 3Series

Na de eerste drie manches ( van in totaal 7 ) van de urbantrisports 3 series lijkt het bij de mannen op een tweestrijd uit te draaien.

Asics Xtrails Vaals
Asics Xtrails Vaals

De 2de editie van de ASICS Xtrails® Vaals was opnieuw een groot succes. Alle deelnemers waren laaiend enthousiast over de verschillende parcours, welke tot de mooiste en meest uitdagende van het “vlakke” Nederland behoren.

Lac de l’eau d’heure
Lac de l’eau d’heure

De triathlon des Lacs de l’eau d’heure viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en gaat dit met een record vieren. Maar liefst 1150 atleten zijn ingeschreven voor de verschillende wedstrijden. 765 atleten nemen deel aan de kwart afstand.

Trail des Trappistes
Trail des Trappistes

De eerste editie van de Trail des Trappistes in Florenville lokte bijna 2000 lopers ( 1892 om precies te zijn ) naar Florenville. Dit mooie stadje in de Gaume was start en aankomstplaats van maar liefst 5 verschillende afstanden.

Bilzen 111
Bilzen 111

De iLumen 111 van Bilzen heeft zondag de verwachtingen meer dan ingelost, al zorgde een ontketende Danne Boterenbrood ervoor dat de spanning om de battle of the sexes al erg vroeg verdween.

MET DE STEUN VAN

Scott
Printdeal
spicy3
SwissEye
deinze
vayamundo
tomtom
Floreal
chouffe
sandsbeach
oilservice
Geraardsbergen
ilumen
Zone 3
3athlon
Citroën Antwerpen
asics
poli
Compressport
nisramont
Thomas Cook Sport
Urban Trisports
Hammer
Stichting tegen kanker