Een Triathlon over de muur van Geraardsbergen…

Op zondag 3 juli 2016 trekt Sportevents met de Urbantrisports 3series naar Geraardsbergen. Daar liggen de Vesten en de mythische “Muur van Geraardsbergen” te wachten op de triatleten. Deze prachtige berg was jarenlang de scherprechter in de Ronde Van Vlaanderen en zal nu ook ongetwijfeld het kaf van het koren scheiden tijdens de verschillende triathlon formats die SE aanbiedt. In zeer nauwe samenwerking met de stad Geraardsbergen hopen we hier één van de meest attractieve wedstrijden van België neer te zetten.

Allereerst is er een lange afstand wedstrijd waarbij stayeren niet toegelaten is. Op het menu staan 1000m zwemmen, 90km fietsen en 10km lopen waarbij tijdens het fietsen in totaal 8 hellingen onder de wielen worden geschoven. Onder deze hellingen uiteraard de vesten met aansluitend de Kapelmuur (2x). Later op de dag wordt de 4de manche van de URBANTRISPORTS 3SERIES op gang geschoten met de start van de sprint over een afstand van 600m zwemmen, 28km fietsen en 6km lopen. Na een korte aanloopstrook van 3km ( beklimming Onkerzelestraat ) ligt de muur op hen te wachten. Hier moeten ze maar liefst drie 3x overheen. Met de 1000 euro bonus van de battle of the sexes en een winstpremie voor heren en dames van 500 euro zal dit ongetwijfeld een zeer sterk deelnemersveld naar Geraardsbergen lokken.

Belangrijk om weten is dat er naast de 900m kasseien van de muur zelf geen enkele andere kasseistrook in het parcours is opgenomen.

INSCHRIJVEN GERAARDSBERGEN

Onze online inschrijvingen zijn open vanaf 15 januari 2016 tot 20 juni 2016 of tot alle plaatsen ingenomen zijn. Inschrijven na deze datum is niet meer mogelijk. Vanaf 13 juni 2016 is het enkel nog mogelijk online te betalen met ideal, bancontact of kredietkaarten en is het niet meer mogelijk via overschrijving. De prijzen zijn exclusief een administratiekost van 6%.

Indien u zich inschrijft, verklaart u zich automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden en de annuleringsvoorwaarden .
3 SERIES
SPRINT*
3series
Start vrouwen : 16.00
Start mannen : 16.11
Zwemmen : 600m – 1 ronde
Fietsen : 28km – 3 ronden
Lopen : 6km – 3 ronden
3x De Muur
200 startplaatsen
STAYER
35 euro tem 30 april
40 euro vanaf 1 mei
LANGE AFSTAND
– INDIVIDUEEL –
Geen 3series wedstrijd*
Start: 11.00
Zwemmen : 1000m – 1 ronde
Fietsen : 90km – 3 ronden
Lopen : 10km – 3 ronden
2x De Muur
350 startplaatsen
NIET STAYER
90 euro tem 31 mrt
100 euro vanaf 1 apr
LANGE AFSTAND
– TRIO –
1 team = 3 atleten
Start: 11.10
Zwemmen : 1000m – 1 ronde
Fietsen : 90km – 3 ronden
Lopen : 10km – 3 ronden
2x De Muur
100 startplaatsen
NIET STAYER
105 euro tem 31 mrt
115 euro vanaf 1 apr

* Enkel op de sprint afstand zal het principe van de battle of the sexes worden toegepast en zijn er punten te verdienen voor het Urban Trisport 3series klassement.

BATTLE OF THE SEXES

Elke race starten vrouwen eerst in een aparte reeks. De mannen vertrekken afhankelijk van de race tussen de 13 en 17% later en wie eerst over de eindstreep loopt, wint een bonus van 1000 euro bovenop het normale prijzengeld.

DOORHEEN DE TAALGRENS

Walen en Vlamingen allen samen in dezelfde wedstrijden. Ons land is te klein om zich te laten beperken door communautaire regels en grenzen. Drie wedstrijden in Wallonië en vier in Vlaanderen.

RANKING

Wie is de beste allround atleet ( overall en per age group 40+, 50+, 60+ ) van de Benelux ? Gaat het iemand van de korte of lange afstand zijn ? De drie beste resultaten tellen. Let the games begin !

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Hoe er geraken:
Het secretariaat is gelegen in de Middenschool Geraardsbergen, Begijnhofkaai Geraardsbergen. Het secretariaat is gelegen aan de 2de wisselzone van de lange afstand. De wisselzone van de sprint bevindt zich op 300m. Start en wisselzone 1 bevinden zich voor beide wedstrijden in het Provinciaal Domein De Gavers op 5km van het secretariaat en kan via een aangeduide weg via het Denderpad makkelijk bereikt worden.

Er zijn zowel op de start, aankomst als secretariaat toiletten aanwezig.

Met de auto

 • Vanuit Brussel – Via de E40 naar Gent, tot afrit 19 (Aalst). Daarna de N-wegen volgen naar Geraardsbergen.
 • Vanuit Gent – Via de E40 naar Brussel, tot afrit 17 (Wetteren). Daarna de N42 volgen richting Zottegem en Geraardsbergen. Eenmaal in Geraardsbergen volgt u de borden naar het centrum tot u de pijlen naar het ASZ opmerkt. Deze leiden u probleemloos naar het ziekenhuis.
 • Vanuit Wallonië komende van Doornik – Via de A8, tot afrit 29 Lessines. Waarna via de N57 en de N42 tot Geraardsbergen
 • Vanuit Wallonië komende van Halle/Edingen – Via de A8, tot afrit 28 Viane. Via de N263 tot Bever en vervolgens Viane. Vanaf Viane de N495 tot Geraardsbergen

Met het openbaar vervoer
Met de trein is Geraardsbergen vlot bereikbaar (vanuit Gent, Denderleeuw, Brussel en Mons). Raadpleeg de reisplanner van de NMBS voor de snelste verbinding.
http://www.belgianrail.be/nl

Gebruik de online routeplanner van De Lijn om uit te zoeken hoe u ons met de bus kan bereiken.
https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

 

Parkeren:
Voor de atleten zal er een afzonderlijke parking worden ingericht in het centrum van de stad op wandelafstand van het secretariaat. Er zijn in Geraardsbergen heel wat randparkings die aangeduid staan met de letter P. Aangezien de wedstrijd plaats vindt op zondag kunnen ook parkings van de baanwinkels langsheen de N42 gebruikt worden. Allen liggen deze op maximaal 15 minuten wandelen van de Markt. Aan het provinciaal domein De Gavers is een ruime parking voorzien. Deze zal wel tijdelijk niet toegankelijk zijn in de voormiddag tussen 11u en 12u30 en van 16u tot 17u.

U kan ook de instructies volgen bij het binnenrijden van de stad. Er wordt een grote publieksparking ingericht langsheen de Zonnebloemstraat (GPS) te bereiken via de N42.

2. Programma en tijdsschema

Zondag 3 juli 2016

8u30  –  Aanmelden wedstrijdsecretariaat lange afstand
9u00  –  Opening wisselzone T2 lange afstand
10u15 –  Opening wisselzone T1 lange afstand
11u00 –  Start lange afstand – groepsstart mannen/vrouwen/teams

14u00 – Opening secretariaat sprint afstand
14u30 – Opening T2 plaatsen loopschoenen sprint afstand
15u15 –  Opening T1 sprint afstand
16u00 – Start sprint afstand vrouwen
16u11  – Start sprint afstand heren

18u00 – Podiumceremonie lange en sprint afstand op de grote markt

* Indien de Belgen die dag de kwartfinale spelen kan de wedstrijd vanaf 21u gevolgd worden op groot scherm.

3. Deelnamepakket

   • Prachtige parcours in de Vlaamse Ardennen
   • Douches en kleedkamers
   • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
   • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be en live coverage op onze site
   • Elektronische chip met enkelband
   • Coolmax finisher shirt (deelnemers lange afstand)
   • Buff (deelnemers sprint afstand)

 

Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

De wedstrijd is zo opgevat dat u als toeschouwer een maximale mogelijkheid hebt om uw atleet te volgen en aan te moedigen. Kies gerust in onderstaand overzicht het profiel dat het beste bij u past.

 • Supporter te voet:
  Vertrek vanaf het centrum van de stad door daar uw wagen te parkeren of aan te komen met het openbaar vervoer. Aan het ronde punt Zonnebloemstraat/Weverijstraat kan je met de shuttle richting het Provinciaal Domein (Vissersparking – op 1.2km van de start). Hier kan je de sfeer opsnuiven van de voorbereidingen op de start en de start zelf uiteraard. Na het zwemgedeelte kan je of ervoor kiezen een wandeling langs het parcours te maken richting Muur van Geraardsbergen (3.5km) of de shuttle terug nemen vanaf de visvijverparking (zie aanduidingen) richting rond punt. Hierna kan je vanaf De Vesten de passage van de fietsers volgen, alsook afzakken naar de wisselzone tussen de twee Denderbruggen om tot slot post te vatten op de Markt voor de aankomst.Voor degene die de uitdaging wensen aan te gaan kan je ook te voet De muur beklimmen vanaf De Vesten.Tip: Voor degene die de atleten vaak wil zien passeren raden we aan gebruik te maken van de verbinding achteraan Oudenberghof die de top van de Edingseweg en de top van de Muur met elkaar verbind. De afstand in wedstrijd tussen beide punten bedraagt 6km wat je ruim de tijd geeft de verplaatsing meermaals te maken.
 • Supporter per fiets:
  Als vertrekpunt raden wij de Gavers aan. Hier kan u uw fiets achter laten bij de fietsenstalling. Mocht u met de wagen tot Geraardsbergen komen kan u op de randparkings langsheen de gewestwegen uw wagen kwijt en via het Denderpad naar de Gavers rijden.Na de start kan u per fiets richting Moerbeke waar u de atleten kan aanmoedigen op het dorpsplein. Op de hoek van de Koppenhollestraat met de Pauwelstraat kan u de atleten een 6-tal keer aanmoedigen met een tussenperiode van +/-15km.Na het fietsgedeelte kan u terug richting het centrum van de stad voor het loopgedeelte. Centraal vanaf de stad kan u de atleten meermaals spotten per ronde.
 • Supporter per wagen:
  We raden absoluut af om de verplaatsing tussen De Gavers en het centrum van de stad per wagen te maken. Indien u er toch voor wenst te kiezen parkeert u best de wagen op een tijdelijke parking langsheen Den Dijk te Idegem. Na de start kan u via Idegem naar de N460 alwaar u zich richting Geraardsbergen kan begeven. Hier kan u de wagen parkeren op de voorziene randparkings of de publieksparking aan de Zonnebloemstraat.
 • Ik hou van ambiance en sfeer:
  Vertrek vanaf het centrum van de stad door daar uw wagen te parkeren of aan te komen met het openbaar vervoer. Aan het ronde punt Zonnebloemstraat/Weverijstraat kan je met de shuttle richting het Provinciaal Domein (Vissersparking – op 1.2km van de start). Hier kan je de sfeer opsnuiven van de voorbereidingen op de start en de start zelf uiteraard. Na het zwemgedeelte kan je of ervoor kiezen een wandeling langs het parcours te maken richting Muur van Geraardsbergen (3.5km) of de shuttle terug nemen vanaf de visvijverparking (zie aanduidingen) richting rond punt. Hierna kan je naar de Vesten afzakken waar voldoende animatie, muziek en vertier aanwezig zal zijn om de atleten aan te moedigen. Kom na de doortocht van de laatste renners gerust richting het Marktplein om ook de laatste deelnemers een hart onder de riem te steken bij het afwerken van hun laatste rondjes in de wedstrijd.

5. Kleedruimte, douches

Omkleedruimte zal voorzien worden aan het wedstrijdsecretariaat, Begijnhofkaai.

Douches worden ter beschikking gesteld in sporthal de Veldmuis, F. Cauwelstraat 39 te 9500 Geraardsbergen.

6. Specifieke Regels - strafprocedure

Hier komen de specifiek regels

7. Tijdslimieten

Hier komt nog informatie.

8. Bevoorrading(en)

LD : Na 40 en 70km tijdens het fietsen en na 1,4 en 7km tijdens het lopen
Sprint : na 1,3 en 5km tijdens het lopen

hammerforsiteTe verkrijgen bij de betere speciaalzaak en in de online shop van Hammer Nutrition.

9. Battle of the sexes

Tijdens al onze wedstrijden mogen de vrouwen allemaal samen in 1 reeks als eerste van start gaan. Het verschil met de mannenreeks zal steeds exact het verschil in tijd bedragen tussen de eerste man en vrouw van de vorige editie. De eerste die de finish bereikt wint bovenop de gewone prijzenpot een bonus van 1000 euro*

Verschil Dames en Heren :

battleofsexes

* enkel in Herderen bedraagt die bonus "slechts" 500 euro

10. Prijzenpot

SPRINT AFSTAND

Naast de 1000 euro battle of the sexes bonus geldt volgende prijzentabel :

Mannen overall : 500-250-150-50 euro
Vrouwen overall : 500-250-150-50 euro

* Er zijn naturaprijzen voorzien voor de eerste drie veteranen 40+/50+/60+

LANGE AFSTAND

Mannen overall : 300-200-100 euro
Vrouwen overall : 300-200-100 euro

* Er zijn naturaprijzen voorzien voor de eerste drie veteranen 40+/50+/60+

11. De Triathlon van Geraardsbergen op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

12. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : REKANTO !

De wetenschap boekt vooruitgang, patiënten en hun families genieten een steeds betere begeleiding, screening en preventie winnen terrein… En Stichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in elk van deze drie domeinen, in alle onafhankelijkheid en transparantie. Bovendien wordt onze expertise nationaal en internationaal erkend. Kanker terugdringen? Daar zet het hele team van Stichting tegen Kanker zich op een professionele, enthousiaste en integere manier voor in. Samen voor het leven!

Voor elke euro U doneert, geeft Sportevents er ook eentje!

Site : www.kanker.be

SPRINT AFSTAND

Voor de 4de manche van de URBANTRISPORTS 3SERIES staat een sprint triathlon te wachten van 600m zwemmen, 28km fietsen en 6km lopen. Na een korte aanloopstrook van 3km ( beklimming Onkerzelestraat ) ligt de Muur op hen te wachten. Hier moeten ze maar liefst drie 3x overheen. De wisselzone en finish liggen op de grote markt. De loopproef bestaat net als voor de lange afstand over 3 ronden.

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

 

LANGE AFSTAND

Op het menu staan 1000m zwemmen, 90km fietsen en 10km lopen. Het fietsparcours is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Slingerend doorheen de Vlaamse Ardennen dienen er in totaal 8 hellingen beklommen te worden verdeeld over een korte aanloopstrook en drie rondes ( 1002 + hoogtemeters ). Blikvanger is uiteraard de vesten met aansluitend de Kapelmuur (2x). De loopproef gaat eveneens over drie rondes.

Belangrijk om weten is dat er naast de 900m kasseien van de muur zelf geen enkele andere kasseistrook in het parcours is opgenomen.

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

 

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

Indien u de dag voor de wedstrijd reeds wil aanwezig zijn of eventueel na de wedstrijd wil nablijven kan u steeds terecht in het Provinciaal Domein De Gavers.
http://www.degavers.be/public/verblijfsrecreatie/index.cfm

Of verblijf gerust in één van de talrijke B&B’s die Geraardsbergen rijk is of op hotel in de stad.
Meer info op:
http://www.geraardsbergen.be/content/content/record.php?ID=1331

1. Wat is de Urban Trisports 3 SERIES

De Urban trisports 3series is een verzameling van enkele van de mooiste triathlon wedstrijden in Wallonië en Vlaanderen. Ze staat garant voor prachtige parcours en onberispelijke organisaties. De series begint met de 1/8 triathlon van Herderen op 13 maart en eindigt met de compleet vernieuwde wedstrijd in La Roche en Ardenne op 11 september. De afstanden, formats en geografische ligging zijn zo divers, dat er voor elk wat wils is. De series is volledig autonoom en hanteert enkele innovatieve karakteristieken.

kaarttriathlon2016

De recreanten kunnen steeds genieten van een vlekkeloze organisatie en top parcours. Voor de toppers willen we een een series aanbieden waar ze op hoog niveau kunnen strijden en hier ook voor beloond worden. De 3 series is

 • Live coverage van al onze races op website
 • timing steeds door chronorace. resultaten direct na wedstrijd online
 • Mogelijkheid tot het doorschuiven van wedstrijd indien verhinderd
 • Unieke 15m stayer regel – 15 meter afstand tussen 2 fietsen tijdens de Triathlons van Bilzen, Deinze en La Roche
 • volledig aparte vrouwenstart
 • Battle of the sexes

2. Wie kan deelnemen / Heb ik een licentie nodig

Iedereen die oud genoeg is ( sprint : 12 jaar – kwart : 16j en lange afstand : 18 jaar ) mag deelnemen. Men heeft GEEN licentie nodig.

3. Ranking - regels en puntenverdeling

Aan de URBAN TRISPORTS 3 SERIES is een regelmatigheidscriterium gekoppeld waar iedereen, ongeacht de Nationaliteit kan aan deelnemen. De series staat open voor iedereen en er wordt geen engagement voor meerdere wedstrijd gevraagd. Inschrijven gebeurt gewoon wedstrijd per wedstrijd. Al de atleten die op het einde van de series minstens 3 wedstrijden hebben gedaan komen in de ranking voor met hun beste drie resultaten.

 •  Elke wedstrijd heeft een zelfde gewicht voor de ranking. De puntenverdeling is voor zowel de korte als de lange afstanden hetzelfde. Enkel tijdens de finale in La Roche worden de behaalde punten op zowel de korte als de lange afstand met 1,2 vermenigvuldigd. Een overwinning hier levert dus 120 punten ipv 100.
 • Tijdens elke wedstrijd geldt de volgende puntenverdeling :
  1. 100
  2. 85
  3. 70
  4. 60
  5. 50
  6. 45
  7. 40
  8. 35
  9. 30
  10.25
  11. 24
  12. 23
  13. 22
  … vanaf plaats 34 heeft iedereen 1 punt
 • Deze punten worden toegedeeld aan zowel de vrouwen als de mannen
  – overall
  – 40+
  – 50+
  – 60+
 • Op het einde  na de finale in La Roche worden er 7 verschillende klassementen opgemaakt
  – Heren overall
  – Dames overall
  – Heren 40+
  – Dames 40+
  – Heren 50+
  – Dames 50+
  – Heren 60+
 • In geval van een gelijke puntenstand wordt er naar een 4de resultaat gekeken. In geval er dan nog een gelijke stand is wordt er naar een 5de resultaat gekeken. Bij gelijke stand en gelijk aantal betwiste wedstrijd is het resultaat van La Roche doorslaggevend.

4. Battle of the sexes

Tijdens al onze wedstrijden mogen de vrouwen allemaal samen in 1 reeks als eerste van start gaan. Het verschil met de mannenreeks zal steeds exact het verschil in tijd bedragen tussen de eerste man en vrouw van de vorige editie. De eerste die de finish bereikt wint bovenop de gewone prijzenpot een bonus van 1000 euro*

Verschil Dames en Heren :

battleofsexes

* enkel in Herderen bedraagt die bonus “slechts” 500 euro

5. Ranking - prijzenpot hoe is de verdeling - Wie wint wat

De totale prijzenpot exclusief de battle of the sexes bonus van alle 7 wedstrijden samen bedraagt 21.000 euro. Afhankelijk van de wedstrijd zal er maximaal 1000 euro voor een 1ste plaats overall te verdienen vallen en er zal maximaal tot de 5de plaats worden uitbetaald.

De totale battle of the sexes bonus bedraagt 8500 euro. Elke wedstrijd 1000 euro behalve Herderen 500 euro. Zowel de korte als lange afstand La Roche hebben 1000 euro bonus.

De prijzenpot voor het podium van het eindklassement (totaal aantal punten van beste drie wedstrijden ) bedraagt 12000 euro. Voor de heren : 2000 – 1500 – 1250- 750 – 500 en voor de dames : 2000 – 1500 – 1250

Voor onze agegroupers zijn er steeds per wedstrijd natura prijzen voorzien voor de snelste drie. De beste 3 geklasseerden van elke age group ( totaal aantal punten van de beste 3 wedstrijden ) winnen natura prijzen nog te bepalen. De overall agegrouper ranking winnaars mogen alvast een top wetsuit van Zone3 verwachten.

1. Trainingsbegeleiding, - schema's en Testen

3COACH.BE is gespecialiseerd in one-on-one trainingsbegeleiding.

Advies op maat van jouw profiel, afgestemd op jouw doelen, jouw tijdsbesteding en jouw persoonlijke evolutie. We hebben in de voorbije jaren (sinds 2000) veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van recreanten zowel als topsporters.

Net als in een project begeleiden wij onze klanten via mijlpalen naar hun hoofddoel en utlieme droom.

Coaching is geen wiskunde. Er zijn verschillende wegen naar Rome! Het is een continue evolutie waarin goeie wederzijdse communicatie centraal staat.
Als ruggengraad gebruiken wij een professioneel coaching’intranet. En via lactaattesten houden we rekening met conditionele evolutie en schrijven opdrachten (schema’s) aangepast aan jouw actueel profiel en agenda (tijdsbesteding).

We werken wetenschappelijk onderbouwd en vertrekken van lactaattesten. De insteek is blessurepreventief en we nemen regelmatig tips & tricks mee mbt technische-, mentale- en voedingsaspecten. Immers moet ‘om je prestatie neer te zetten’ het totaalplaatje van de puzzel kloppen ?

TRIATHLON
Combinatie van zwemmen – fietsen – lopen in variaties van afstand.
Er bestaat geen rechtlijnige relatie tussen de oplopende afstanden van kwart – halve en hele triathlons en de te presteren trainingsarbeid. Concreet dien je tegenover een kwart triathlon geen 4 keer meer te trainen voor een hele. Wij loodsen jou naar je doel in goeie balans tussen de 3 disciplines. We houden rekening met je sterke en zwakke punten en bereiden je voor op topprestaties in de komende wedstrijden!

Vraag vrijblijvend informatie via info@3COACH.BE
of spreek ons aan tijdens 1 van de komende SportEvents!
Website : www.3coach.be

2. Materiaal en uitrusting

Onze partner Urban Trisports is DE referentie op triathlongebied in België. Zijn grote winkel gelegen in het centrum van het land ( Woluwe ) heeft alles wat een triatleet nodig heeft.

Urbantrisport

3. MEDIA PARTNERS

Onze mediapartner is 3athlon.be DE Triathlonwebsite van België en 3athlon.nl DE Triathlonwebsite van Nederland.

1. Heren Algemeen

Bekijk HIER de volledige ranking “Heren algemeen”.

2. Dames Algemeen

Bekijk HIER de volledige ranking “Dames algemeen”.

3. Heren age groups

3. Dames age groups

2016

Uitslag beschikbaar vanaf 3 juli op www.chronorace.be

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

MET DE STEUN VAN

Scott
poli
oilservice
tomtom
Zone 3
3athlon
Floreal
Geraardsbergen
asics
Urban Trisports
spicy3
Printdeal
vayamundo
Citroën Antwerpen
Hammer
Compressport
Thomas Cook Sport
nisramont
chouffe
ilumen
sandsbeach
Stichting tegen kanker
SwissEye