Meer dan 250 duo’s leggen in en rondom La Roche en Ardenne met de kajak, mountainbike en loopschoenen een uniek en spectaculair parcours af. Achtereenvolgens wordt er 4km gekajakt, 23km gemountainbiked, 7km gelopen, 14km gemountainbiked en 5km runbike gedaan. Er is ook een Kortere afstand met 2km kajak / 23km mtb – 7km trailrun en 3km runbike.

Net zoals vorig jaar bevinden we ons in Bérismenil waar we betere accommodatie en voorzieningen hebben gevonden. De start wordt opnieuw gegeven op het stuwmeer van Nisramont.

Naast de open categorie voor mannen-, vrouwen- en gemengde teams hebben we terug een aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie.

Lange afstand
DUO
Start wave 1: 10.30
Start wave 2: 11.35
Kayak: 4km – heen & terug
MTB 1: 23km – 950m+
Trailrun: 7km – 220m+
MTB 2 : 14km – 450m+
Run & Bike: 6km – 150m+
150 startplaatsen
125 euro tem 31 jan
135 euro tem 29 feb
145 euro vanaf 1 mrt
Korte afstand
DUO
Kayaks te water: 11.35
Start: 11.45
Kayak: 2km – heen & terug
MTB: 23km – 950m+
Trailrun: 7km – 220m+
Run & Bike: 3km – 70m+
150 startplaatsen
1 Team = 2 atleten
105 euro tem 31 jan
115 euro tem 29 feb
125 euro vanaf 1 mrt

ZO WAS GRAND RAID NISRAMONT EDITIE 2015

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Ons basiskamp is het voetbalterrein van Bérismenil. Terwijl de start aan het stuwdam te Nisramont gegeven wordt zullen de finish, T2 & wedstijdsecretariaat zich allemaal aan het voetbalterrein bevinden .

GoogleMapsBerismenil
Klik hier om de map te bekijken in Google Maps.

U fietst het best naar de start ( 8km waarvan de laatste 4km afdaling ). Reken op een 20 minuutjes fietsen. U kunt voor de start een persoonlijke zak ( 1 per team ) afgeven met bv een thermojas, die we terug naar boven in Berismenil brengen.

Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize.

Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.

2. Programma en tijdsschema

Bekijk hier het voorlopige schema

Zondag 20 maart 2016

– 08.30 – 11.00 : secretariaat open – afhalen nummers
– 08.30 – 11.00 : wisselzone 2 voetbal open voor plaatsen loopschoenen – genummerde plaatsen
– 09.30 – 10.20 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB 
- geen genummerde plaatsen – enkel Teams van Wave 1 toegelaten !
– 10.30 : start Wave 1 Lange afstand
– 11.15 – 11.30 : wisselzone 1 barrage Nisramont open voor plaatsen MTB Team Wave 2 –  geen genummerde plaatsen
– 11.35  : start Wave 2 Lange afstand
– 11.35  : te water gaan Teams Korte afstand
– 11.45  : start Wave 3 Teams Korte afstand
– 16.00 : podia beide afstanden

De start bevindt zich aan de barrage van Nisramont. Dit is 8km verder en deelnemers rijden hier best met de mountainbike heen. U vertrekt richting Houffalize en na 4km ziet U een bord naar rechts «  barrage de Nisramont ». Dit is een afdaling van 4km naar de barrage.

3. Deelnamepakket

 • Uniek afgepijld parcours doorheen de Ardennen
 • Douches en kleedkamers (voetbal Bérismenil)
 • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours (trailrun) en aan de finish
 • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
 • Elektronische chip voor de deelnemers
 • SE buff voor alle deelnemers


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Hier komt nog informatie.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Kleedkamers en de douches zijn gelegen tussen finish en T2

6. Tijdslimieten

Na kajak : 45 min
Na MTB1 : 3h
Na run : 4h
Na MTB2 : 6h

7. Aanmeldingsprocedure op zondag

Slechts 1 iemand van het team moet zich aanmelden. Gelieve uw nummer op de lijst op voorhand te bekijken. U ontvangt :

 • 1 timingchip met velcro enkelband per team die 1 teamlid draagt.
 • 2 wegwerp borstnummers – deze dienen bij het MTB achteraan te worden gedragen en bij het lopen vooraan ( gebruik een heupgordel ! )
 • 4 spanbandjes voor stuurbord vast te maken
 • 2 stuurborden die na de wedstrijd moeten geretourneerd worden
 • 1 genummerde plastic zak per team voor eventuele overtollige kledij van voor de start. Deze zak wordt terug naar Berismenil gebracht door de organisatie.


U retourneert beide stuurborden en de timingchip bij het uitchecken van de wisselzone. VERGEET UW KLEDIJZAK VAN ‘s MORGENS NIET ! U krijgt dan een SE Buff en uw materiaal terug.

8. Specifieke regels

  Bovenop de gebruikelijke wedstrijdregels gaat de deelnemer eveneens akkoord met onderstaande specifieke GRAND RAID regels :

 • De wedstrijdnummers moeten ten alle tijden gedragen worden door beide leden en mogen niet bedekt worden door regenjasjes of dergelijk. Deze moeten steeds de bovenste laag vormen.
 • Teams mogen geen eigen kajaks gebruiken. Het ronden van de boeien aan het keerpunt gebeurt naargelang de instructies van de begeleidende kajaks.
 • Teams moeten zelf na de kajakproef hun boot – peddels en eventuele veiligheidsvesten op de aangeduide plaatsen neerzetten. Dit betekent 75m lopen MET de boot.
 • De mountainbikes moeten beschikken over goed werkende remmen. Fietsen zonder goed functionerende remmen worden zonder pardon afgekeurd. Men mag enkel starten met een UCI goedgekeurde fiets.
 • De mtb proef alsook de laatste run-bike proef is voor beide deelnemers verplicht MET helm Men mag GEEN extra of derde mtb voor de laatste run-bike gebruiken.
 • Teams moeten steeds samen wisselen en mogen pas als volledig team de wisselzone verlaten.
 • Tijdens de afsluitende run-bike moet er onderling niet gewisseld worden en mag men onbeperkt wisselen. De afstand tussen beide teamleden is vrij – doch moeten ze samen finishen en telt de tijd van de laatste over de streep. Ook de mtb moet over de eindstreep komen.
 • Wanneer een teamlid moet opgeven – mag de overblijver alleen verder doen. Hij loopt de laatste run-bike en kan zo nog finishen. De tijd telt echter niet mee in de rangschikking.
 • Het al dan niet opzettelijk afsnijden van het parcours – als ook het wegwerpen of laten vallen van bidons – gels – verpakkingen etc resulteert in een aangepaste tijdstraf. De racedirector beslist over de grootte van deze straf met een minimum van 3 minuten en maximum van 120 minuten.
 • Wil men meedoen in de brandweermannen categorie moeten beiden leden deel uitmaken van een Belgische veiligheidsdienst. Politie – ambulance – brandweerman. Vrijwillige brandweermannen inbegrepen.

9. Afhalen materiaal

Ophaling van het materiaal uit de wisselzone gebeurt ten vroegste vanaf 14u30. We vragen respect voor de collega’s en deze niet te hinderen tijdens het ophalen van uw materiaal. Bij het verlaten van T2 dient U de timingchip met velcro terug te geven. U ontvangt dan 2 SE buffs als herinnering.

10. Bevoorrading(en)

overstim-pack-trail-26480
Naast water, cola, fruit, chips, koekjes hebben we volledige ondersteuning van OVERSTIMS, de absolute marktleider in de Franse Trailrunwereld. Zij zorgen voor repen/gels en sportdrank.

Halfweg de 7km lange loopproef is er een drankpost (cola, sportdrank en water) voorzien. Bevoorrading door supporters toegestaan. In de wisselzone zal er eveneens een bevoorradingspost aanwezig zijn, waar men de bidons zal kunnen opvullen of enkele versnaperingen nuttigen.

11. Prijzen

GRAND RAID Lange Afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : 1ste plaats 500 euro – 2de en 3de plaats tba
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe en naturaprijs
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe en naturaprijs

Aparte categorie en podia voor brandweermannen, hulpdiensten en politie.

GRAND RAID Korte afstand
Voor de eerste drie overall herenteams : Chouffe !
Voor de eerste drie overall mixed teams : Chouffe !
Voor de eerste drie overall damesteams : Chouffe !

12. De Grand Raid Nisramont op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

13. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : REKANTO !

De wetenschap boekt vooruitgang, patiënten en hun families genieten een steeds betere begeleiding, screening en preventie winnen terrein… En Stichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in elk van deze drie domeinen, in alle onafhankelijkheid en transparantie. Bovendien wordt onze expertise nationaal en internationaal erkend. Kanker terugdringen? Daar zet het hele team van Stichting tegen Kanker zich op een professionele, enthousiaste en integere manier voor in. Samen voor het leven!

Voor elke euro U doneert, geeft Sportevents er ook eentje!

Site : www.kanker.be

Op de afbeeldingen hieronder kunt U doorklikken naar een vergrootte weergave door te klikken op het fototoestel of naar de kaarten op routeyou (waar je de GPX-files kan downloaden) door te klikken op de paperclip.

Lange afstand:

 

Korte afstand:

 

De Kajakproef ( 2km voor korte afstand en 4km voor volledige ) is een heen en terug parcours op de barrage met start en aankomst aan het ponton naast de stuwdam. Er zijn 3 waterstarts – 2 voor de volledige en eentje voor de Korte afstand. Halverwege liggen 2 rode boeien waarrond de teams van de korte afstand moeten terugkeren. De teams van de lange afstand dienen nog verder tot aan het bloso centrum te roeien en daar pas te draaien rondom de gele boeien.

MTB 1 Barrage – Berismenil : Totale afstand 23km met 950 hoogtemeters. Na een vlakke aanloop naast de Ourth moeten de deelnemers de Ourthe oversteken ( kniediep water). Hier volgt een eerste lange klim naar Nadrin, alwaar men opnieuw naar de Ourthe afdaalt om in Les Ondes opnieuw de rivier over te steken. De 2de lange klim brengt de deelnemers naar Hubermont. Na de Chalet afdaling, gaat het terug bergop naar het containerpark van La Roche. Vervolgens daalt men af naar Maboge waar men na een ommetje naar Borzee de slotklim aanvangt naar Berismenil. Deelnemers krijgen de GPX-file via mailing 1 week voor het event.

Trailrun: Totale afstand 7km met 220 hoogtemeters. Na een venijnig begin steken de deelnemers de grote baan over en kunnen ze genieten van een vlak stuk van anderhalve kilometer. Dan lopen ze via een mooie singletrack afdaling naar Maboge, waar ze opnieuw de baan oversteken om via opnieuw een singletrack, maar bergop deze keer terug te lopen naar Berismenil. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

MTB2 Berismenil – Berismenil: Totale afstand 14km met 450 hoogtemeters ( enkel voor de lange afstand ). Deze lus is de minst technische en “makkelijkste”. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

Run & Bike: Totale afstand 6km met 150 hoogtemeters ( 3km en 70m+ voor de korte afstand ) en voornamelijk over brede paden. Het eerste gedeelte is volledig bergop en de laatste kilometers zijn bergaf. Goed samenwerken en communiceren is de boodschap. Deelnemers krijgen de GPX via mailing 1 week voor het event.

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

1. Vakantiehuis Nisramont

In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche.

2. Vayamundo Houffalize, compleet vernieuwd Vakantie Center in hartje Ardennen

Laat u inspireren door de groene vallei van Houffalize .

Vakantie en Congres center Ol Fosse d’Outh werd Vayamundo Houffalize. Behalve de naam, werden ook het onthaal, de horecafaciliteiten, het volledige meetingcentre en een groot gedeelte van de kamers vernieuwd.
Ontdek ook de nieuwe fitnessruimte en de wellnessfloor op de 4de verdieping. Wij hebben hier alles voor en geslaagd verblijf voor de sportieveling en zijn familie: restaurants, zwembad, fitness en groepssessies, welness, speeltuin, kinderboerderij, animatieprogramma en nog zoveel meer onder één dak.
De prachtige natuur nodigt uit en laat je tot rust komen. Als afsluiter kan je ook onze heerlijke streekgerechten en dranken in onze club proeven

Vayamundo Houffalize heeft alles in huis voor een geslaagd verblijf!

Vayamundo Houffalize
Ol Fosse d’Outh 1
6660 Houffalize
Tel.: 0032 (0)78 156 100
Website: www.vayamundo.be

Tevens fungeert dit hotel als ons basiskamp tijdens de Xtrails Houffalize zomer en winter editie. Dit is met andere woorden DE verblijfplaats voor de trailrunners die deelnemen aan deze events.
Door het vermelden van “Sportevents” of “Xtrails” tijdens uw reservatie wordt u een gratis “late check out” twv 15euro aangeboden. Hiermee blijft uw kamer op zondag beschikbaar tot 16u.

3. Camping Buitensport

Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt – Camping buitensport

Buitensport

4. La Barak

In tegenstelling tot wat u bij deze naam zou vermoeden, is La Barak een nagelnieuwe woning met twee zeer ruime gastenkamers. Gelegen op La Baraque de Bérismenil, op 470 meter hoogte, tussen La Roche -en-Ardenne en Houffalize in de Belgische Ardennen, geniet u hier van een adembenemend uitzicht.

La Barak

5. La Laiterie

Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie.

La Laiterie

6. La Copette

La Copette te Wibrin, op enkele kilometers van Achouffe, hebben twee ruime gastenkamers voorzien van elk een grote, moderne badkamer met douche, lavabo en toilet. Ontbijten kunt u doen in hun keuken, want bij La Copette staat de familiale sfeer op nummer 1. Indien u dit wenst kunt u ook gebruik maken van hun salon, waar u een leuke babbel kunt doen, kunt genieten van een drankje,…. Houden jullie van een huiselijke en familiale sfeer? Dan voelt u zich zeker THUIS bij La Copette. Ook de ruime openingstijden zullen u zeker aanspreken.

La copette

7. Les 5 Ourthes

In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.

Les 5 Ourthes

7. Au Petit Canard

In het hart van de Ardennen tussen La Roche-en-Ardenne en Houffalize, waar kabouters zich thuis voelen, ligt Achouffe. Daar bevindt zich  “Au Petit Canard”. Een gezellig Ardens vakantiehuisje voor 4 personen op wandelafstand van Brasserie d’Achouffe waar de lekkere bieren La Chouffe, Mc Chouffe, Chouffe Houblon worden gebrouwen.

intro-1

1. Trainingsbegeleiding, - schema's en Testen

3COACH.BE is gespecialiseerd in one-on-one trainingsbegeleiding.

Advies op maat van jouw profiel, afgestemd op jouw doelen, jouw tijdsbesteding en jouw persoonlijke evolutie. We hebben in de voorbije jaren (sinds 2000) veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van recreanten zowel als topsporters.

Net als in een project begeleiden wij onze klanten via mijlpalen naar hun hoofddoel en utlieme droom.

Coaching is geen wiskunde. Er zijn verschillende wegen naar Rome! Het is een continue evolutie waarin goeie wederzijdse communicatie centraal staat.
Als ruggengraad gebruiken wij een professioneel coaching’intranet. En via lactaattesten houden we rekening met conditionele evolutie en schrijven opdrachten (schema’s) aangepast aan jouw actueel profiel en agenda (tijdsbesteding).

We werken wetenschappelijk onderbouwd en vertrekken van lactaattesten. De insteek is blessurepreventief en we nemen regelmatig tips & tricks mee mbt technische-, mentale- en voedingsaspecten. Immers moet ‘om je prestatie neer te zetten’ het totaalplaatje van de puzzel kloppen ?

TRAILRUNNING
Trailrunning is cool! Trailrunning is veel completer dan lopen op de weg! Bij trailrunning gaat het om de totale beleving; mens en vriendschap, natuur en hindernissen. Eco driven! Algemene conditie – lichaamsstabiliteit – gepaste schoenen – kledij – omgeving ...
Nieuwe uitdagingen – gemotiveerd – gepassioneerd!
Van start-to en kortere afstanden tot extremes van 100 kilometer en meer; met als nec plus ultra de Ultra Trail du Mont Blanc met zijn 10.000 hoogtemeters!
Wij helpen jou nieuwe horizonten te verkennen!
Of om conditioneel te evolueren naar extreme uitdagingen!

Vraag vrijblijvend informatie via info@3COACH.BE
of spreek ons aan tijdens 1 van de komende SportEvents!
Website : www.3coach.be

2. Materiaal en uitrusting

Onze partner TraKKs is DE referentie op gebied van Trailrunning in België. Trakks is met zijn online shop en winkels in Ukkel, Schuman en Namen de grootste specialist op het gebied van Trailrunning.

3. MEDIA PARTNERS

Zatopek magazine, het nr1 loopblad met het meeste aandacht voor Trailrunning !

Koop nu samen met uw inschrijving een jaarabonnement !

Website : http://www.zatopekmagazine.com

ARGUMENTATIE_ZATOPEK_NL-1

2013

Uitslag 2013 – 137 teams

2012

Uitslag 2012 – 166 teams

2011

Uitslag 2011 – 78 teams

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

MET DE STEUN VAN

Compressport
SwissEye
Stichting tegen kanker
Petzl
zatopek
Printdeal
scarabee
overstims
asics
nisramont
Citroën Antwerpen
trailrun.be