Dit maal ruilen we de Ardennen voor de zee. Wij presenteren u de 2de editie van de North C Trail. De eerste, enige echte Kust trail van België. Lopers kunnen kiezen uit vier afstanden. Alle afstanden zijn 90% off road met stukken in bos, duinen en op het strand.
De hoogste duin van België, nl de Hoge Blekker (33m) kan uiteraard niet ontbreken.
De start en Finish bevinden zich op de zeedijk ter hoogte van het Terlinkplein. Er wordt gestart in 4 reeksen. Hoogtij op 5 maart is om 9u05.
In de grote tent op de Zeedijk kan u uw startnummer afhalen vanaf 8.00

13 Km
Start 14.00
Hoogtemeters 85m+
UTMB® Punten – 0
1 bevoorrading
500 startplaatsen
18 euro tem 31 jan
21 euro vanaf 1 feb
21 Km
Start 12.30
Hoogtemeters 120m+
UTMB® Punten – 0
2 bevoorradingen
500 startplaatsen
23 euro tem 31 jan
26 euro vanaf 1 feb
31 Km
HOT!
Start 11.00
Hoogtemeters 155m+
2 bevoorradingen
500 startplaatsen
25 euro tem 31 jan
28 euro vanaf 1 feb
50 Km
Start 09.00
Hoogtemeters 285m+
3 bevoorradingen
300 startplaatsen
35 euro tem 31 jan
38 euro vanaf 1 feb

ZO WAS DE NORTH C TRAIL EDITIE 2016

1. Hoe er geraken - bereikbaarheid - parkeren

Adres : E.Terlinckplein – 8670 Koksijde. Let op! Parkeren in de omgeving is betalend.
Parkeren kan op de volgende plaatsen:
• Parking Centrum Casino: De ondergrondse Parking Centrum is elke dag open van 08:00 tot 01:00. De parking wordt uitgebaat door parkeerbedrijf Rauwers NV (koksijde@rauwers.be – 058.510095). Er is plaats voor 250 wagens. Je kan één uur gratis parkeren en betaalt pas vanaf de 61ste minuut. Deze bevindt zich op 100 meter van de startplaats.

• Parking kerk Koksijde bad: gratis parking aan de kerk in de Jaak van Buggenhoutlaan.

• Voor meer informatie over parkeergelegenheden kan u ook hier terecht: http://inwoner.koksijde.be/product/4641/parkeren-in-koksijde

* In Koksijde worden de parkeergelegenheden beheerd door een privéfirma. Er moet dus ook betaald worden in de weekends en tijdens de winterperiode. Zorg ervoor dat indien u in de straten parkeert u uw ticketje aankoopt anders is een boete zo goed als zeker. U kunt samen met uw inschrijving een dagticket kopen aan 5euro dat U parkeerrecht geeft voor gans de dag in Koksijde in de groen en paarse zone.

2. Programma en tijdsschema

08:00 – 13:45 Afhalen startnummers Tent Zeedijk
09:00 Start 50 km North C Trail
11:00 Start 31 km North C Trail
12:30 Start 21 km North C Trail
14:00 Start 13 km North C Trail
15:30 Podium Alle afstanden

3. Deelnamepakket

  • Uniek afgepijld parcours door de groene duinengordel van De westhoek.
  • Douches en kleedkamers
  • Kwalitatieve bevoorradingsposten op het parcours en aan de finish
  • Resultaten onmiddellijk beschikbaar op www.chronorace.be
  • Elektronische chip voor de deelnemers (geïntegreerd in het startnummer).
  • Functioneel coolmax T-shirt van de hoofdsponsors Lampiris*

* Voor iedereen die met dit shirt over de finish komt, betaalt lampiris 1 euro aan natuur en bos voor het behoud van de natuur


Verzekering lichamelijke ongevallen is NIET inbegrepen in de inschrijvingsprijs.

4. Toeschouwers informatie

Hier komt nog informatie.

5. Kleedruimte, douches, bewaring sportzakken

Na de wedstrijd kan u douchen en omkleden. Er zijn 4 kleedkamers met douches voorzien. Deze kleedkamers bevinden zich op een 5 minuten met de auto of 2km van de startplaats nabij het zwembad.
ADRES: Pylyserlaan 32 te 8670 Koksijde.

Vanaf 8u45 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttas” in de grote tent. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer geschreven. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

6. Tijdslimieten

13 km : 3u
21 km : 4u30
30 km: 6u
50 km : 8h15 ( gemid 6km/u)

7. Bevoorrading(en)

overstim-pack-trail-26480
Naast water, cola, fruit, chips, koekjes hebben we volledige ondersteuning van OVERSTIMS, de absolute marktleider in de Franse Trailrunwereld. Zij zorgen voor repen/gels en sportdrank.

We hebben 1 bevoorradingspost voor de 13km, 2 voor de 21km en 31km, 3 voor de 50km, alsook één aan de finish voor iedereen.

8. Eco verantwoordelijkheid - geen plastic bekers !

eco cup

Aan de bevoorradingen voorzien we water, cola, fruit, chips, pretzls, cake en Overstims producten ( bars of gels en sportdrank ). OPGELET : wij zijn een bekerloze organisatie !

Eco verantwoordelijkheid:
Tijdens al onze trails zal de organisatie geen enkel plastiek bekertje gebruiken. Zo minimaliseren we onze ecologische afdruk. Zowel aan de bevoorradingsposten als aan de finish zal drinken aanwezig zijn, doch GEEN bekertjes. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. Deelnemers van onze wedstrijden dienen hun eigen cup mee te brengen of kunnen er één aankopen online of ter plaatse voor 2 euro. Uiteraard is het niet verplicht deze specifieke beker te gebruiken en kunt U gerust uw eigen systeem gebruiken.

9. De North C Trail op Facebook

Meld je nu aan en mis niets van alle nieuwtjes over dit event.

10. Goede Doel

STEUN HET GOEDE DOEL : REKANTO !

De wetenschap boekt vooruitgang, patiënten en hun families genieten een steeds betere begeleiding, screening en preventie winnen terrein… En Stichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in elk van deze drie domeinen, in alle onafhankelijkheid en transparantie. Bovendien wordt onze expertise nationaal en internationaal erkend. Kanker terugdringen? Daar zet het hele team van Stichting tegen Kanker zich op een professionele, enthousiaste en integere manier voor in. Samen voor het leven!

Voor elke euro U doneert, geeft Sportevents er ook eentje!

Site : www.kanker.be

11. Kwalificatie wedstrijd Ultra-Trail du Mont-Blanc®

DE 31KM EN 50KM HEBBEN ALLEBEI 1 KWALIFICATIE PUNT 

De Ultra-Trail du Mont-Blanc® hanteert
voor kwalificatiewedstrijden vanaf 1 jan 2016 voor deelname aan de UTMB®, CCC® & TDS® en de OCC een nieuw puntensysteem. Deze punten worden bekomen door de formule :afstand (km) + hoogtemeters (m) / 100). Bv een wedstrijd van 55km met 2100m+ geeft 55 + 2100/100 = 76 punten = 3 kwalificatiepunten.

  points2016eng

Hier kunt U het aantal nodige punten bekijken voor de editie van 2016. Vanaf 2017 geldt enkel de nieuwe puntentelling. De aanvraagprocedure vereist een gelopen GPX-file, die we op tracedetrail moeten opladen. Indien onze wedstrijd nog niet tussen de officiële kwalificatiewedstrijden op de site van UTMB staat, betekentdit dat we nog niet beschikken over een gelopen GPX van onze wedstrijd en onze aanvraag nog moeten indienen. Het aantal punten dat we aangeven op onze site is steeds juist en we staan 100% garant hiervoor. Het is mogelijk dat we pas over een geschikte gpx beschikken NA onze wedstrijd. Dit levert geen enkel probleem op met de ITRA en max 2 weken NA onze wedstrijd zullen de punten officieel worden toegekend.

 barema2016eng

De start en finish ligt op de zeedijk ter hoogte van het E. Terlinkplein in Koksijde

Hieronder kunt U doorklikken naar de interactieve parcours kaarten met aanduiding van de locaties van de bevoorradingsposten. Tevens kunt U daar ook de GPX-bestanden downloaden ( hiervoor moet U wel eerst éénmalig een account aanmaken bij tracedetrail )

1. Trainingsbegeleiding, - schema's en Testen

3COACH.BE is gespecialiseerd in one-on-one trainingsbegeleiding.

Advies op maat van jouw profiel, afgestemd op jouw doelen, jouw tijdsbesteding en jouw persoonlijke evolutie. We hebben in de voorbije jaren (sinds 2000) veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van recreanten zowel als topsporters.

Net als in een project begeleiden wij onze klanten via mijlpalen naar hun hoofddoel en utlieme droom.

Coaching is geen wiskunde. Er zijn verschillende wegen naar Rome! Het is een continue evolutie waarin goeie wederzijdse communicatie centraal staat.
Als ruggengraad gebruiken wij een professioneel coaching’intranet. En via lactaattesten houden we rekening met conditionele evolutie en schrijven opdrachten (schema’s) aangepast aan jouw actueel profiel en agenda (tijdsbesteding).

We werken wetenschappelijk onderbouwd en vertrekken van lactaattesten. De insteek is blessurepreventief en we nemen regelmatig tips & tricks mee mbt technische-, mentale- en voedingsaspecten. Immers moet ‘om je prestatie neer te zetten’ het totaalplaatje van de puzzel kloppen ?

TRAILRUNNING
Trailrunning is cool! Trailrunning is veel completer dan lopen op de weg! Bij trailrunning gaat het om de totale beleving; mens en vriendschap, natuur en hindernissen. Eco driven! Algemene conditie – lichaamsstabiliteit – gepaste schoenen – kledij – omgeving ...
Nieuwe uitdagingen – gemotiveerd – gepassioneerd!
Van start-to en kortere afstanden tot extremes van 100 kilometer en meer; met als nec plus ultra de Ultra Trail du Mont Blanc met zijn 10.000 hoogtemeters!
Wij helpen jou nieuwe horizonten te verkennen!
Of om conditioneel te evolueren naar extreme uitdagingen!

Vraag vrijblijvend informatie via info@3COACH.BE
of spreek ons aan tijdens 1 van de komende SportEvents!
Website : www.3coach.be

2. Materiaal en uitrusting

Onze partner TraKKs is DE referentie op gebied van Trailrunning in België. Trakks is met zijn online shop en winkels in Ukkel, Schuman en Namen de grootste specialist op het gebied van Trailrunning.

3. MEDIA PARTNERS

Zatopek magazine, het nr1 loopblad met het meeste aandacht voor Trailrunning !

Koop nu samen met uw inschrijving een jaarabonnement !

Website : http://www.zatopekmagazine.com

ARGUMENTATIE_ZATOPEK_NL-1

2016

Uitslagen 2016 – 50km – 162 starters
Uitslagen 2016 – 30km – 307 starters
Uitslagen 2016 – 21km – 514 starters
Uitslagen 2016 – 13km – 547 starters

2015

Uitslagen 2015 – 1140 starters

Voor wekelijkse updates en nieuwtjes kunt U terecht op onze social media :

sefacebookbuttonsetwitterbutton

Sportgraf zal aanwezig zijn voor het maken van foto’s.
Deze foto’s kunnen na het event worden terug gevonden via deze link:

sportograf_logo

ONZE ANDERE TRAILS

meerdaalwoud
north c trail
Teamtrail
Trail des Trappistes
Nighttrail Vaals
Vaalserbergtrail
Xtrails Vaals
Xtrails Houffalize zomer
Nighttrail Houffalize
LA CHOUFFE Trail
Trail des Fantômes
Trail du barrage
Trail Brussel

MET DE STEUN VAN

asics
Lampiris
Petzl
SwissEye
nisramont
Compressport
Stichting tegen kanker
Forêt de soignes sport
chouffe
Charleroi
Auberge des 3 fontaines
zatopek
Citroën Antwerpen
5eme element
Printdeal
vayamundo
Trakks
trailrun.be