Trinatura – offroad plezier in de Ardennen

Sportevents is ooit in 2010 begonnen met offroad events in de streek van La Roche en Ardenne en Houffalize te organiseren. De allereerste editie van Grand Raid Nisramont is nu nog legendarisch. We onthouden de epische strijd tussen Jim Thijs en Polle Embrechts in een loden hitte tijdens een weekend waarin de WK voetbalfinale werd gespeeld. De single tracks en de prachtige natuur zijn hetzelfde gebleven, alleen is Sportevents een beetje groter geworden.

Met trots presenteren we U anno 2017 een nieuwe brand: de Trinatura Series!
In 2018 gaan 4 wedstrijden dit label dragen : De Grand Raid Nisramont, De Nisraman, de Houffaraid en de gloednieuwe Trinatura La Roche.

De eerste drie hoeven geen introductie en behalve een nieuwe naam en enkele parcourswijzigingen verandert er voor deze races niets veel. De laatste is echter een complete nieuwkomer en graag stellen we deze aan U voor.

Na 6 succesvolle edities van de La Roche111 hebben we beslist dat de 2017 editie voorlopig de laatste zal zijn. Geen paniek, in 2018 zal er nog wel degelijk een triathlon in La Roche doorgaan. De koersfiets zal echter ingeruild worden voor de mountainbike en ook de datum verhuist terug naar het voorjaar.

Op zondag 27 mei 2018 plannen we de eerste editie van de Trinatura La Roche, een offroad triathlon met 2 verschillende afstanden : een lange en een korte afstand. De Lange afstand wordt het koningsnummer en we presenteren jullie nooit geziene afstanden. Op het menu staan 2000m zwemmen, 50km mountainbike en 17km trailrunnen. Om de beleving van de atleet centraal te stellen doen we niet aan rondjes maar krijgen de atleten een 69km lang en uniek Ardennenparcours voorgeschoteld.

Ook de “kleine” afstand (1000m zwemmen, 28km MTB en 8km trailrunnen ) is niet van de poes en zal een ware uitdaging zijn. In onze ogen een perfecte voorbereiding op de Xterra triathlon in Namen op 9 juni!

Last but not least hebben we heel goed nieuws voor de heren en dames duatleten onder jullie! De laatste jaren zijn er steeds minder en minder duatlon wedstrijden. Dit betreuren wij ten zeerste want de Belgische duatleten behoren reeds jarenlang tot de absolute wereldtop. Daarom is er ook aan jullie, duatleten, gedacht. Gelijktijdig met de collega triatleten mogen jullie starten met lopen in plaats van zwemmen. Als alternatief hebben we een zeer uitdagend (trail)looprondje van respectievelijke 6km (LD) en 3km (SD) gevonden. Aparte rankings zullen worden opgemaakt voor de triathlons en de duathlons, maar de eerste over de streep (tri of duatleet) krijgt een mooie bonus! Het parcours is ongezien in de duatlonwereld en zal iedere atleet dwingen tot het uiterste te gaan. DE offroad lange afstandsduatlon in de winter is de Hel van Kasterlee. Wie van de Hellegangers durft deze zomerse “Hel van La Roche” aan?

De inschrijvingen voor de Grand Raid gaan alvast van start op 21 september (2 waves van 150 teams voor de lange afstand en 1 wave van 150 teams voor de korte).

Wil je graag een voorsprong van 48u om in te schrijven voor de gloednieuwe Trinatura La Roche (triathlon of duathlon)? Meld je dan hier aan! Via mail geven we je dan de kans om 2 dagen voor de rest van de wereld in te schrijven voor deze nieuwe uitdaging, waarvan de plaatsen sowieso gaan beperkt zijn…. Markeer alvast 27 mei met rood in uw agenda!

Trinatura op Facebook Grand Raid   Trinatura La Roche

facebooktwitterinstgramvimeo

NIEUWSBRIEF

Wil je zeker niets van Sportevents missen? Schrijf je dan in voor onze 2-maandelijkse nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief Triathlon Nieuwsbrief Trailrunning Nieuwsbrief Cycling

crew
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Ben je van plan om meerdere Cycling Tour des Trappistes ritten te rijden maar ben je er nog niet precies uit welke afstand je waar wil fietsen? Koop dan een Season Pass en gun jezelf de vrijheid om op de dag zelf te beslissen welke afstand je gaat rijden.
De eerste 50 die een Season Pass kopen ontvangen tevens:
- een genummerde "Limited Edition" magnum fles Chimay Triple! (1,5 liter)
- een unieke "Cycling Tour des Trappistes" Buff die je gedurende het hele jaar kan dragen als muts, sjaal, masker, haarband, bandana, pols- of hoofdband.
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Prévoyez-vous de rouler plusieurs étapes du Cycling Tour des Trappistes mais vous êtes encore incertain des distances? Achetez un Season Pass et permettez-vous la liberté de choisir le jour même la distance que vous souhaitez rouler.
Les premiers 50 à acheter un Season Pass recevront aussi:
- un magnum de Chimay Triple (1,5 litre) édition limitée et numérotée à 50 exemplairesi
- un Buff unique "Cycling Tour des Trappistes" qui se porte de différentes façons: en écharpe, bonnet, casquette, cache-oreilles, saharienne, pirate, chouchou, etc...
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Are you planning to ride multiple stages of the Cycling Tour des Trappistes but are not quite sure yet which distances? Get yourself a Season Pass and receive the freedom to decide on the day the distance you want to ride.
The first 50 to buy a Season Pass will also receive:
- a magnum bottle of Chimay Triple "Limited Edition" and numbered to 50 pieces
- a uniqye "Cycling Tour des Trappistes" Buff that can be worn all year round as a scarf, hat, hood, bandana, etc...