T3 Team Series

De T3 Team Series is een team competitie waarbij atleten in teamverband strijden voor het meest succesvolle team in België. Een verzameling van korte, spectaculaire triatlonformats op attractieve locaties vormen de basis van deze competitie. Een eindranking zal opgemaakt worden uit 5 wedstrijden (1 teamwedstrijd, 3 individuele wedstrijden en 1 relay wedstrijd). Het team dat na 5 manches het meeste punten weet te behalen mag zich 1 jaar lang het beste team van België noemen.

De T3 Team Series is een gesloten competitie waarin enkel geselecteerde atleten kunnen deelnemen. Elke club die deelneemt aan de T3 Team Series heeft namelijk de mogelijkheid om 12 atleten (10 atletes bij de dames) voor deze competitie te selecteren. Uit deze selectie mogen telkens 6 atleten (5 atletes bij de dames) per wedstrijd opgesteld worden.

t3_gesloten-wedstrijden
Gesloten wedstrijden
Alle wedstrijden in de T3 teamseries zijn enkel toegankelijk voor T3 ploegen. Individuele atleten kunnen niet deelnemen aan deze wedstrijden. Opm: In slechts enkele gevallen is hierop een uitzonderingen mogelijk.
t3_teamsamenstelling
Team samenstelling
1 mannenteam bestaat uit een selectie van 12 atleten. Per wedstrijd mogen hiervan steeds 6 atleten opgesteld worden. 1 vrouwenteam bestaat uit een selectie van 10 atletes waarvan per wedstrijd steeds 5 atletes opgesteld mogen worden.
t3_puntenverdeling
Puntenverdeling
De behaalde plaatsen van de 4 beste atleten (3 bij de vrouwen) zullen opgeteld worden. Het team met de laagste score zal de wedstrijd winnen en hiervoor 100 punten toegewezen krijgen. Plaats 2: 85pnt, plaats 3: 70pnt, ...
t3_ranking
Ranking
De eindranking zal opgemaakt worden uit de som van 5 resultaten. 1 team triatlon, 3 individueel betwiste wedstrijden en 1 relay triatlon. Bij gelijke stand zal het resultaat in de teamtriatlon doorslaggevend zijn.
t3_battle-of-the-sexes
Battle of the sexes
Elke individuele wedstrijd in de T3 teamseries zal voorzien worden van een battle of the sexes bonus. De eerste man of vrouw over de finish gaat naar huis met 500euro bovenop het prijzengeld van de wedstrijd.
t3_prijzengeld
Prijzengeld
De totale prijzenpot over de verschillende manches bedraagt 34.850€. In de eindranking zullen de eerste 8 heren teams en 5 dames teams beloond worden. Goed voor een totale prijzenpot van 15.950€.
t3_attractieve-locaties
Attractieve locaties
Niet alleen een hoog niveau maar ook de publieke belangstelling zullen bijdragen tot het uitbouwen van de triatlonsport. Daarom zullen alle wedstrijden plaatsvinden op attractieve locaties.
t3_media
Media
De wedstrijden van de T3 series zullen via verschillende kanalen in de media gebracht worden. Livestream via twitter & facebook, videoverslag, verslagen + interviews op 3athlon.be,...
Null

Wat is de T3 Team Series

De T3 Team Series is een team competitie waarbij atleten in teamverband strijden voor het meest succesvolle team in België. Een verzameling van korte, spectaculaire triatlonformats op attractieve locaties vormen de basis van deze competitie. Een eindranking zal opgemaakt worden uit 5 wedstrijden (1 teamwedstrijd, 3 individuele wedstrijden en 1 relay wedstrijd). Het team dat na 5 manches het meeste punten weet te behalen mag zich 1 jaar lang het beste team van België noemen.

De T3 Team Series is een gesloten competitie waarin enkel geselecteerde atleten kunnen deelnemen. Elke club die deelneemt aan de T3 Team Series heeft namelijk de mogelijkheid om 12 atleten (10 atletes bij de dames) voor deze competitie te selecteren. Uit deze selectie mogen telkens 6 atleten (5 atletes bij de dames) per wedstrijd opgesteld worden.

Met dit concept willen we triatlon in België naar een hoger niveau brengen door atleten en clubs een competitie aan te bieden waar ze kunnen strijden op het hoogste niveau. Daarnaast is deze competitie een ideaal platform om jonge talentvolle atleten klaar te stomen voor internationale wedstrijden.

ATTRACTIEVE LOCATIES

Niet alleen een hoog niveau maar ook de publieke belangstelling zullen bijdragen tot het uitbouwen van de triatlonsport. Daarom zullen alle wedstrijden plaatsvinden in het centrum van dorpen en steden. Zo zullen vooral de wedstrijden in Geraardsbergen, Deinze en La Roche niet onopgemerkt voorbij gaan en zullen we kunnen rekenen op de belangstelling van heel wat omstaanders en sympathisanten.

BATTLE OF THE SEXES

Om de spankracht nog extra te verhogen zal elke individueel betwiste wedstrijd in de T3 Team Series voorzien worden van een battle of the sexes. De eerste man of vrouw over de finish gaat naar huis met een bonus van 500euro bovenop het prijzengeld van de wedstrijd.

T3 Team Series wedstrijden

Team samenstelling & kosten

Een ploeg in de T3 Team Series competitie bestaat uit een selectie van maximaal 12 atleten (10 atletes bij de vrouwen). Per wedstrijd mogen hiervan maximaal 6 atleten (5 atletes bij de dames) opgesteld worden. Alle atleten binnen hetzelfde team moeten aangesloten zijn bij dezelfde club, dienen in het bezit te zijn van een geldige Belgische licentie en moeten steeds in uniforme kledij aan de wedstrijden deelnemen.

De inschrijvingskosten voor deelname aan de T3 Team Series bedragen:

 • 50euro per geselecteerde atleet op 15/01/2017, te betalen uiterst voor 15/01/2017
 • 40euro per opgestelde atleet/wedstrijd (45euro voor Geraardsbergen). De betaling dient te zijn ontvangen op de dag van de wedstrijd. Ploegen waarvan de betaling niet op de wedstrijddag is ontvangen worden het startrecht voor deze wedstrijd ontnomen.

*De financiële transacties voor de T3 Team Series gebeuren op rekening van Sportevents: IBAN BE70 7370 3658 6625
 (BIC: KREDBEBB
)

De kandidatuur om te willen deelnemen aan de T3 Team Series competitie dient uiterst voor 15/12/2016 doorgegeven te worden door te mailen naar: competitie@triatlon.vlaanderen
De samenstelling van de ploeg dient uiterst voor 15/01/2017 doorgegeven te worden. Na deze datum kan de samenstelling van het team niet meer gewijzigd worden.

Ranking & puntenverdeling

3 van 5 wedstrijden worden individueel betwist. Voor deze wedstrijden zullen steeds de behaalde plaatsen van de 4 beste heren (3 beste dames) opgeteld worden. Het team met de laagste score zal de wedstrijd winnen en hiervoor 100 punten toegewezen krijgen. Voor de overige plaatsen wordt onderstaande puntenverdeling gehanteerd. Bij de overige 2 wedstrijden (Teamtriatlon te Herderen en Relay triatlon te Lille) zal meteen onderstaande puntenverdeling toegepast worden.

1ste – 100pnt                  6de – 45pnt                      11de – 24pnt
2de – 85pnt                     7de – 40pnt                     12de – 23pnt
3de – 70pnt                     8ste – 35pnt                     13de – 22pnt
4de – 60pnt                     9de – 30pnt                     14de – 21pnt
5de – 50pnt                     10de -25pnt                     …

*Bij gelijke stand in de wedstrijd zal het resultaat van de best geplaatste atleet doorslaggevend zijn.
*Bij gelijke stand in de ranking zal het resultaat in de teamtriatlon (te Herderen) doorslaggevend zijn.

Prijzenpot

De totale prijzenpot bedraagt 34.850 euro ( 13.200 euro voor de individuele prestaties (Geraardsbergen, Deinze en La Roche) en 21.650 euro voor de team ranking.)

Specifieke regels

Tijdens de wedstrijden van de T3 Team Series worden de BTDF Sportreglementen toegepast door de aanwezige Technical Officials. De atleten en teamkapiteins dienen op de hoogte te zijn van deze reglementering. Wanneer een atleet de sportreglementen niet naleeft, kan de Technical Official een mondelinge waarschuwing, een tijdstraf of een diskwalificatie geven.
Bij een tijdstraf stopt de atleet aan de Penalty Box (loopparcours). De nummers van de gepenaliseerde atleten staan er op een bord aangeduid. Wanneer de tijdstraf niet wordt uitgevoerd, resulteert dit in een diskwalificatie. De procedure voor een tijdstraf in de strafbox, kan je terugvinden in de Sportreglementen 3.3.g.ii.
Bij een diskwalificatie, als gevolg van een straf of het niet meer voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden, moet de atleet de wedstrijd staken.
Protest wordt ingediend door de atleet of teamkapitein van het team. Meer info hierover in hoofdstuk 9 en 10 van de BTDF Sportreglementen.

Voor specifiek reglementen van de T3 Team Series wordt verwezen naar APPENDIX H: COMPETITIEREGLEMENT T3 TEAM SERIES van de BTDF sportreglementen.

Team triatlon - Herderen

De teamtriatlon in Herderen is één van de twee wedstrijden in de teamcompetitie die in team-verband moet afgelegd worden. Dit wil zeggen dat ploegen ten allen tijden SAMEN (minstens met het minimum toegelaten atleten) moeten blijven. Atleten die worden achter gelaten worden uit de wedstrijd genomen. Bij de mannen mogen maximaal 6 atleten opgesteld worden en zal het resultaat van de 4de atleet tellen. Bij de vrouwen mag een team opgesteld worden van 5 atletes en telt het resultaat van de 3de vrouw.

Het zwemmen zal los van het fietsen en lopen afgewerkt worden in het 25m zwembad van Bilzen (1 team per baan). Fietsen en lopen zal later op de dag plaatsvinden in en rond het centrum van Herderen. Het fietsen zal van start gaan in tijdritformule en op basis van de zwemtijden. Het snelst zwemmende team zal met andere woorden als eerste van start gaan. Het 2de team start 30″ + het verschil in zwemtijd later,… De atleten zijn verplicht om naast hun fiets ook helm en fietsschoenen in de wisselzone op te stellen. Er mag dus niet van start gegaan worden met reeds schoenen aan. Tijdens het fietsen is drafting tussen de verschillende ploegen niet toegelaten.

Relay triatlon - Lille

Hier komen de specifieke regels voor de relay wedstrijd in Lille.

T3 Team Series ↔ Urban Trisport 3series

Naast de T3 Team Series (teamcompetitie) organiseert Sportevents ook een individuele competitie zijnde de Urban Trisport 3series. Deze individuele ranking wordt opgemaakt door de 3 beste resultaten uit een reeks van 8 wedstrijden over diverse afstanden en formats. Belangrijk om te weten is dat reeds 2 van deze 8 wedstrijden ook wedstrijden uit de T3 Team Series zijn (namelijk de sprint in Geraardsbergen en de sprint in Deinze). Dit wil zeggen dat atleten uit de T3 Team Series competitie nog slechts 1 ander resultaat moeten behalen om kans te maken op de eindranking in de individuele Urban Trisport 3series. Alle informatie en welke wedstrijden voor deze competitie in aanmerking komen kan u hier terug vinden.

SMO-Specialized Triatlon Team

ATLETEN

 • Alexis Krug
 • Donald Hillebregt
 • Edo van der Meer
 • Jarno Cuypers
 • Jorik van Egdom
 • Josse Dhont

 

 • Lowie Dewitte
 • Nicolas Tilman
 • Robbe De Dobbelaere
 • Simon De Cuyper
 • Timothy Van Houtem
 • Willem Brems

 

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Lowie Dewitte

Zamaro-Wilier-KTT

ATLETEN

 • Adam Lambrechts
 • Jarne Verhaegen
 • Jules Janssens
 • Lucas Van Deynze
 • Marco Akershoek
 • Rik Malcorps

 

 • Tom Suetens
 • Vince Van De Poel
 • Vincent Bierinckx
 • Yorben Verboven

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Johan Smolders

LTTD Oil Service

ATLETEN

 • Sybren Baelde
 • Kjel De Hertog
 • Stijn Goris
 • Kobe Laleman
 • Matthias Laureys
 • Louis Naeyaert

 

 • Hannes Vandermoere
 • Tim Brydenbach
 • Antonio Hernaert
 • Jelle Geens

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Stijn Goris

Atriac

ATLETEN

 • Dieter Boeye
 • Koen Veramme
 • Lander Dircken
 • Nick Thijs
 • Peter Croes
 • Sven Strijk

 

 • Thomas Devleeschouwer
 • Tom Mets
 • Wouter Vander Mast
 • Yeray Luxem

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Bart Decru

TRIGT - Arena Fuji CBD

ATLETEN

 • Benjamin Messiaen
 • Dylan Magnien
 • Edouard Verstraete
 • Erwin Vanderplancke
 • Etienne Claisse
 • Francois Humblet

 

 • Mathis Margirier
 • Maxime Verstraete
 • Michael Rosu
 • Peter Denteneer
 • Pierre Balty
 • Thomas Vandiest

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Frédéric Merchie

SP&O Triatlonteam

ATLETEN

 • Bob Schaepherders
 • Jimmy Kershaw
 • Jonas De Wachter
 • Jonathan Wayaffe
 • Marc Geerts
 • Marco Van Der Stel

 

 • Menno Koolhaas
 • Mika Vekemans
 • Morgan Davies
 • Neal Van Vaerenbergh
 • Tim Van Hemel
 • Troy Kiveryn

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Matthias Verstraelen

TRIBE Accent

ATLETEN

 • Antoon Houben
 • Dries Matthys
 • Elias Biesemans
 • Joachim Wera
 • Kristof Hendrickx
 • Laurens Verluyten

 

 • Paul Schuster
 • Remco Verbelen
 • Simon Folens
 • Tim Van Hamme

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Glenn Poleunis

TDL Verbinnen Sport

ATLETEN

 • Arthur De Jaegher
 • Geert Janssens
 • Johan Deman
 • Lennert Herman
 • Lukas Bosmans
 • Marnix Michiels

 

 • Tuur Lemmens
 • Wannes Swinnen
 • Wobbe Taveirne
 • Wout Wera

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Johan Roskams

TBT

ATLETEN

 • Bart Vantorre
 • Camiel Vandenbussche
 • Florian Adam
 • Galliano Schoonbaert
 • Jano Vanparrys
 • Joris Basslé

 

 • Mathieu Bouckaert
 • Mike Bogaert
 • Stan Vanwalleghem
 • Tycho Van Gerwen
 • Xander Marclé

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Mike Bogaert

3MD - Team Veldeman

ATLETEN

 • Bruno Clerbout
 • Daan Pex
 • Emmanuel Lejeune
 • Filip Anné
 • Hannes Callebaut
 • Laurens De Smet

 

 • Laurent Nobels
 • Pamphiel Pareyn
 • Ruud De rybel
 • Simon Van Langenhove
 • Tom Bruggeman
 • Vincent Vandewalle

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Loïc Hélin

BTC

ATLETEN

 • Florent Hony
 • Georges Volders
 • Johan Liekens
 • Loic Perroud
 • Ludovic Somers
 • Matteo Caruso

 

 • Nathan Demeure
 • Olivier Braibant
 • Simon Bourreau
 • Thomas Florizoone
 • Yannick Dupuis
 • Yannick Genot

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Johan Liekens

Solid Endurance

ATLETEN

 • Bert Jammaer
 • Igor de Laet
 • Koen De Weerdt
 • Mike Ley
 • Nico Joosten
 • Thomas Jurgens

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Koen De Weerdt

SJKT

ATLETEN

 • Gianni Nauwelaers
 • Jo Mampaey
 • Lars Droogmans
 • Lucas Van genechten
 • MIchael Schoofs
 • Olivier Cornelis

 

 • Quinten Nauwelaers
 • Steven Molkens

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Steven Molkens

Triathlon Team Braine

ATLETEN

 • Ethan Decleyn
 • Nathan Delpierre
 • Adrien Deharre
 • Arnaud Mengal
 • Tanguy Museur
 • Jérôme Colin

 

 • Maxime Piron
 • Mathieu Percy

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Luis del Solo

Atriac

ATLETEN

 • Britt Heirman
 • Christine Verdonck
 • Heidi Veramme
 • Heleen Adams
 • Ines Van Troyen

 

 • Jolien Vermeylen
 • Katrien Verstuyft
 • Sara Van De Vel
 • Valerie Barthelemy

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Bart Decru

EFC-ITC

ATLETEN

 • Ine Couckuyt
 • Karolien Weuts
 • Sofie Rubbrecht
 • Maura Seynaeve
 • Charlotte Deldaele
 • Delphine Couckuyt

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

TEAM MANAGER

 • Dirk Demare

Zamaro-Wilier-KTT

ATLETEN

 • Laura Swannet
 • Femke Kiekens
 • Margot Moerman
 • Xenia Luxem
 • Quinty Schoens

 

 • Floor Sluyts
 • Linda Vitova

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Kristof Van Daele

SMO-Specialized Triatlon Team

ATLETEN

 • Charlene Ottevaere
 • Danne Boterenbrood
 • Karlien Claus
 • Maartje Emsens
 • Maya Kingma

 

 • Melanie Matthys
 • Nixie Turner
 • Sarissa de Vries

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Charlene Ottevaere

Team 185

ATLETEN

 • Anneke Devalckeneer
 • Hanne De Vet
 • Kirsten Nuyes
 • Lotte De Vet
 • Maaike Caelers

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Hanne De Vet

TRIGT - Arena Fuji CBD

ATLETEN

 • Alexandra Tondeur
 • Annabelle Pirotte
 • Eloise Piron
 • Emma Claisse
 • Francoise Theate

 

 • Kelly Decaluwe
 • Margot Garabedian

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Frédéric Merchie

TRIBE

ATLETEN

 • Elena Braun
 • Hanne Peeters
 • Jolien Vandemoortele
 • Joni Meere
 • Kiara Lenaertz

 

 • Leonie Poetsch

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Glenn Poleunis

TDL Verbinnen Sport

ATLETEN

 • Anke Storme
 • Charlotte Verhaegen
 • Esther Beckers
 • Hanne Vanclooster
 • Inge Keymolen

 

 • Jolien Lewyllie
 • Leen Vanden Daelen
 • Lefèvre Stefanie
 • Lore Vanclooster
 • Ninke Meynen

Hier komen nog het logo van de club en eventueel links naar website, facebook en twitter.

 

TEAM MANAGER

 • Johan Roskams

Ranking T3 Team Series - Heren

Ranking T3 Team Series - Dames

LAATSTE NIEUWS

Heet van de naald
Alle roddels en quick facts vind je op onze social media. Hier kan je onze "officiele" berichten lezen en bekijken.

Trinatura – offroad plezier in de Ardennen
Trinatura – offroad plezier in de Ardennen

Met trots presenteren we U anno 2017 een nieuwe brand: de Trinatura Series! In 2018 gaan 4 wedstrijden dit label dragen : De Grand Raid Nisramont, De Nisraman, de Houffaraid en de gloednieuwe Trinatura La Roche.

1ste editie van Stevow’s Classic – de Wijngaardbergtrail
1ste editie van Stevow’s Classic – de Wijngaardbergtrail

Wij zijn verheugd een nieuwe trail te kunnen aankondigen op en rond de Wijngaardberg in het Vlaams-Brabantse Wezemaal. Het gebied bestaat uit een afwisseling van bossen, boomgaarden, heide en uiteraard wijngaarden.

4e editie van de Enclusatrail
4e editie van de Enclusatrail

De Enclusa Trail is inmiddels toe aan zijn vierde editie en gaat door op 25/02/2018.

De Drielandenpunt Trail Challenge
De Drielandenpunt Trail Challenge

Zaterdag 16 december vormen de bossen op en rondom het drielandenpunt bovenop de Vaalserberg (het hoogste punt van Nederland) het decor voor de eerste editie van de Drielandenpunt Trail Challenge.

Triathlon La Roche
Triathlon La Roche

De voorlaatste manche van de T3 team triathlon series bracht de Belgische topploegen op zaterdag opnieuw naar heuvelachtig terrein. Zondag domineerden Timothy Van Houtem en Marjolein Truyers de long distance triathlon.

Triathlon Deinze
Triathlon Deinze

De derde T3 Series wedstrijd op zaterdag en de 1/2 Triathlon op zondag. Een geslaagd triathlonweekend in Deinze dus!

Wedstrijdverslag (Ultra)Trail des Fantômes
Wedstrijdverslag (Ultra)Trail des Fantômes

De 8ste Trail des Fantômes zit erop en en voor de 8ste keer op rij werd een recordopkomst genoteerd. Verspreid over gans het weekend kwamen 1880 trailers opdagen om lekker te trailen rondom La Roche en Ardenne

De 100Mile Compressport Spa komt in 2018 terug voor een tweede editie!
De 100Mile Compressport Spa komt in 2018 terug voor een tweede editie!

De 2de editie staat gepland op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2018, waarbij de 100Mile op vrijdag om 17.00 zal starten. De 50 mile lopers starten zaterdagochtend en in 2018 hebben we ook aan diegene die wat minder afstand willen lopen gedacht : de 13 mile lopers kunnen zich zaterdagnamiddag uitleven.

Nieuw parcours triathlon La Roche
Nieuw parcours triathlon La Roche

In de lente van dit jaar werd er vastgesteld dat één van de twee bruggen over de Ourthe in La Roche dringend reparatie- en verstevigingswerken nodig had. Tijdens deze werken blijft de brug open in éénrichtingsverkeer en wordt er een nieuwe, tijdelijke voetgangersbrug in gebruik genomen. Een periode van 6 weken waarbij alle verkeer over deze brug verboden zou worden was normaal voorzien voor de maand oktober. Omdat de werken vlotter verlopen dan verwacht, vangt deze periode nu echter aan op 1 september. Doordat het verkeer in La Roche een zodanige hinder gaat hebben en de col de Haussire een omleidingsweg wordt voor het verkeer komende van Maboge kunnen de voorziene triathlons van 9 en 10 september niet doorgaan in het centrum van La Roche. Gelukkig hebben we een uitwijkmogelijkheid naar de verdergelegen barrage van Nisramont.

Nisraman 2017
Nisraman 2017

Het concept van de ‘Battle of the Sexes’ heeft al een paar spannende finales opgeleverd, maar zondag kregen we in de Nisraman een toch wel heel aparte ontknoping.

Zo was de Scott Xtrails in Houffalize
Zo was de Scott Xtrails in Houffalize

De 2de editie van de La Chouffe Trail en de 4de alweer van de Scott Xtrails lokten veel volk naar Houffalize.

Position switch Meerdaalwoudtrail en Houffatrail
Position switch Meerdaalwoudtrail en Houffatrail

Zo wordt de Meerdaalwoud een afsluiter van het trailseizoen en gaan vele lopers met de Scott Xtrails en de Houffatrail in het achterhoofd bewust een glaasje minder drinken tijdens de eindejaarsperiode om reeds klaar te zijn voor de eerste grote afspraak van 2018!

T3 Series Geraardsbergen
T3 Series Geraardsbergen

De tweede manche van de T3 Team Triatlon Series beloofde veel spektakel met vier beklimmingen van De Muur tijdens het fietsen en ook een twee stevige klimmetjes per ronde in de vier ronden lopen.

20 heroes in de 1ste Compressport 100mile SPA
20 heroes in de 1ste Compressport 100mile SPA

Voor de eerste editie van Sportevents’ allerlangste dag, de Compressport 100mile, stonden 32 dapperen aan de start. Zaterdag om 13u begonnen ze aan hun 160km lange tocht verdeeld over 2 grote, unieke lussen van 80km.

Caveman Triathlon
Caveman Triathlon

De allereerste editie van de Caveman triatlon was een schot in de roos. Stefanie Adam en Tom Suetens domineerden van start tot finish in de derde manche van de UrbanTriSports 3series.

Derde Editie SCOTT Xtrails Vaals
Derde Editie SCOTT Xtrails Vaals

De 3de editie van de SCOTT Xtrails was een enorm succes en er waren enkel blije gezichten in Vaals!

Triathlon de l’Eau d’Heure 2017
Triathlon de l’Eau d’Heure 2017

De tweede manche van de UrbanTriSports 3Series leverde een mooie strijd op in een bewolkt maar gelukkig droog l’Eau d’Heure.

Trailrunners versus Asfaltvreters
Trailrunners versus Asfaltvreters

We vroegen een aantal bekende en minder bekende lopers hun persoonlijke records op de weg op en vergelijken deze met hun prestaties in trailrunwedstrijden.

Ambiance op 2e editie Trail des Trappistes in Florenville
Ambiance op 2e editie Trail des Trappistes in Florenville

Deze Trail des Trappistes loopt misschien wat “makkelijker” dan onze andere Ardennentrails, maar dit maakt het zeker niet minder mooi. Integendeel zelfs…

King of the Beach
King of the Beach

Op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 kan je in Oostduinkerke terecht voor een gloednieuwe challenge: de “King of the Beach”.

iLumen Bilzen111 2017
iLumen Bilzen111 2017

In het Eurovisie Songfestival mochten we dan hoger eindigen dan Nederland, in de iLumen 111 van Bilzen waren de Nederlanders zondag aan het feest.

Zo waren de Xtrails Vogezen 2017
Zo waren de Xtrails Vogezen 2017

Het pittoreske skidorpje Le Markstein, gelegen op 1173 meter hoogte en op 6km afstand van de top van de Grand Ballon was dit weekend van de trailers!

Dextro Energy verzorgt de bevoorradingsposten Trail en Cycling
Dextro Energy verzorgt de bevoorradingsposten Trail en Cycling

Sportevents is bijzonder blij om een partnership met Dextro Energy te kunnen sluiten voor de bevoorrading van onze trailruns en cycling events.

Cycling Tour Achel 2017
Cycling Tour Achel 2017

Op zaterdag 29 april stond in het Limburgse Achel de eerste etappe van de Cycling Tour des Trappistes op het programma.

Uw eigen clubkampioenschap…
Uw eigen clubkampioenschap…

Kies als bestuur één van de sportevents wedstrijden uit en bombardeer deze als “clubkampioenschap”. Wij zorgen voor de rest!

Nieuwe partnership met fietswinkel Van Eyck Sport
Nieuwe partnership met fietswinkel Van Eyck Sport

Sportevents en fietsenspeciaalzaak Van Eyck Sport bundelen hun krachten en zetten samen hun schouders onder de gloednieuwe Cycling Tour des Trappistes.

Ultra Trail des Fantômes
Ultra Trail des Fantômes

Op 12 augustus staat de 2e editie van de Ultra Trail des Fantômes op het programma! Deze 100km trail MOET op de bucketlist staan van elke trailrunner!

The Cycling Battle of Chimay – de uitslag!
The Cycling Battle of Chimay – de uitslag!

In de sprint werd alles beslist. Wie wint? De ervaring van Johan of de jeugdige kracht van Seppe?

2 Nieuwe Wedstrijden
2 Nieuwe Wedstrijden

Sportevents kondigt 2 nieuwe races aan 2017 voor: Trail des Trappistes Chimay (23/09/17) en Halve marathon (trail) Oostduinkerke (03/12/2017)

Win je gewicht in Trappist
Win je gewicht in Trappist

Schrijf je in voor de Trail des Trappistes Florenville voor 21 april en maak kans op je eigen gewicht in Trappist bier!

Grand Raid 2017
Grand Raid 2017

Voor de 247 deelnemende teams van deze “adventure raid” stond er 4km kayak, 24km mountainbike, 7km trailrun, 14km mountainbike en 4km run-bike op het menu.

Team Trail 2017
Team Trail 2017

Afgelopen zaterdag vond in Bérismenil de 6e editie van de Team Trail plaats. Met in totaal 320 teams aan de start was dit de meeste succesvolle editie ooit.

Herderen 2017
Herderen 2017

De kop is er af; het zomerseizoen is met de triatlon van Herderen officieel ingezet.

1e Editie HouffaRaid
1e Editie HouffaRaid

Na enkele weken meetings, voorbereiden, verkennen en vergaderen stellen we met enige trots onze 2de “RAID” voor: De HOUFFARAID!

Herderen: voluit op de fiets of rekenen op het lopen?
Herderen: voluit op de fiets of rekenen op het lopen?

Zondag begint het nieuwe triatlonseizoen in Herderen met de eerste manche van de hernieuwde T3 Series.

NorthCTrail
3e Editie NorthCTrail

De 3e editie van de NorthCTrail vond plaats onder een stralend lentezonnetje.

The Cycling Battle of Chimay – 7 maart 2017
The Cycling Battle of Chimay – 7 maart 2017

De opdracht : 20 heuvelende kilometers zo snel mogelijk afleggen.

10 startplaatsen beschikbaar voor lange afstand Grand Raid
10 startplaatsen beschikbaar voor lange afstand Grand Raid

Wegens een aantal afmeldingen zijn er vanaf vandaag 10 startplaatsen beschikbaar voor de 2e wave (start 10u30) van de lange afstand.

Enclusatrail
3e Editie Enclusatrail

Deze 3e editie van de Enclusatrail werd een groot succes met meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemers.

Sportevents zoekt gemotiveerde club(s) en medewerkers
Sportevents zoekt gemotiveerde club(s) en medewerkers

Voor het komende jaar 2017 is Sportevents nog op zoek naar enkele kleine, betrouwbare teams om te helpen met onze events.

Parcours Xtrails Vaals bekend
Parcours Xtrails Vaals bekend

Vandaag maken we, met enige trots, de vernieuwde routes van de Xtrails Vaals 2017 beschikbaar op onze website.

HOUFFARAID – JA/NEEN
HOUFFARAID To be or not to be?

De zogenaamde Raids, waar meerdere sporten aan elkaar gekoppeld zijn, worden steeds populairder.

Meerdaalwoudtrail
2e Editie Meerdaalwoudtrail

Gezien het succes van de eerste editie werd de Meerdaalwoudtrail in 2017 opnieuw op onze kalender gezet.

Top15 Belgische Trails
Top15 Trails België

Trailrunnen wordt steeds populairder en zowel het aantal wedstrijden als het aantal deelnemers stijgt al enkele jaren continu

Petzl
Petzl

Voor het derde jaar op rij heeft Sportevents het genoegen de samenwerking met Petzl te kunnen hernieuwen.

T3 Team samenstellingen bekend
T3 Team samenstellingen bekend

57 dagen scheiden ons nog van de eerste manche in Herderen. We zijn heel benieuwd welke teams meteen op de afspraak zullen zijn.

Triathlon Weekend Deinze
Gans weekend in Deinze

Naar aanleiding van het 5-jarige bestaan van de halve triatlon van Deinze zal de stad op 19 en 20 augustus het decor vormen voor een heus triatlonweekend!

Scott
Scott

Na 3 jaar succesvolle samenwerking met SCOTT als MTB- en fietspartner wordt de samenwerking met het bike en running topmerk nu verder uitgebreid.

Cycling tour des Trappistes
Cycling tour des Trappistes

België is wereldberoemd om zijn wielrennen en zijn Trappisten bieren. Waarom deze twee niet combineren?

Caveman Tri
Caveman Tri

Op zondag 18/06/2017 zal in het Limburgse “Kanne” de eerste editie van de unieke Caveman triathlon plaats vinden.

Nieuw in 2017
Nieuw in 2017

We hebben net onze allereerste mailing gedaan van 2017 met hierin een kort overzicht van onze nieuwe events.

All Star Team – T3 Team Series
All Star Team – T3 Team Series

Ongetwijfeld heb je al wel vernomen dat de eerste divisie van de T3 Team Series dit jaar onder de organisatie van Sportevents valt. Heeft je club echter geen kandidatuur ingestuurd voor deze T3 Team Series maar wil je toch graag in één of meerdere van deze wedstrijden deelnemen dan is dit mogelijk via het All Star Team van de T3 Team Series.

Free life time pas
Free life time pas

Schrijf U nu in VOOR 21 jan 2017 voor gelijk welke wedstrijd en win levenslang gratis startrecht op ALLE wedstrijden van Sportevents ! U kan deze winnen door mee te doen aan onze Facebook actie en de onderstaande 4 stappen uit te voeren. Zeker doen ! Misschien ben jij wel de gelukkige ?

Extra Kayaks
Extra Kayaks

De 720 ( 360 x 2 ) zitjes in onze kajaks zijn veel vlugger dan de vorige jaren uitverkocht. Wegens de vele vragen hebben we nog een laat kerstcadeau voor jullie. Dankzij Ardennen adventures kunnen we op 26 maart over 30 extra boten beschikken. Dit wil concreet zeggen dat er in wave 1 ( lange afstand ) en wave 3 ( korte afstand ) opnieuw 30 teams zich nog kunnen inschrijven. in Wave 2 ( lange afstand ) kunnen er nog 22 nieuwe teams bij

Chimay-Houffalize-Chimay
Chimay-Houffalize-Chimay

Naast onze 5 ééndaagse toertochten van de “Cyling Tour des Trappistes” gaan we vanaf 2017 ook jaarlijks een fietsweekend organiseren voor de super sportieve fietsers. Elk jaar gaan we 1 of meerdere trappisten abdijen met elkaar verbinden. Met 8 verschillende trappisten in de Benelux hebben we mogelijkheden zat.

Xtrails Houffalize
Xtrails Houffalize

Maar liefst 1489 zakten afgelopen weekend af naar Houffalize in het hart van de Belgische Ardennen. Op zowat alle afstanden stond er nooit meer volk aan de start. Er stonden 4 verschillende afstanden op het programma : 10, 17, 25 en 50km. Huub Van Noorden was de absolute held van het weekend door alle drie de trails van de Xtrails te winnen en dan nog eens op de 10km als 2de te finishen!

Trail des Terrils
Trail des Terrils

700 trailers namen afgelopen zondag, 20 november, deel aan de eerste editie van de Trail des Terrils in Charleroi. De weersvoorspellingen hielden de lopers niet tegen om met z’n allen af te zakken om de torenhoge terrils te trotseren. Er stonden 3 verschillende afstanden op het programma : 12, 16 en 22km, met respectievelijk 1, 2 en 4 terrils.

Nighttrail Koksijde 2016
Nighttrail Koksijde 2016

Afgelopen zaterdag trotseerden 380 dapperen de zeer krachtige Noordzee wind tijdens de eerste editie van de NIGHTTRAIL KOKSIJDE. Net als tijdens de North C Trail – ’s lands grootste, bekendste en moeilijkste kusttrail – werd de start gegeven vanop de zeedijk ter hoogte van de Zeelaan. Zowel de lopers van de 6km als van de 12km werden een parcours in achtvorm voorgeschoteld. Hierdoor wisselen strand – duinen – strand en opnieuw duinen mekaar mooi af wat voor een aangename variatie zorgde.

Trail Brussel
Trail Brussel

Afgelopen zondag namen ruim 1500 lopers en loopsters onder een stralend herfstzonnetje deel aan de eerste editie van de TraKKs trail Brussel.

Compressport 100 mile Spa
Compressport 100 mile Spa

De wedstrijd was al eventjes aangekondigd en nu mogen wij ook met grote trots onze titelsponsor voorstellen voor de 100 mile Spa: Compressport. De Zwitserse producent van hoge kwaliteit sportkledij is geen onbekende in de wereld van trailrunning. Reeds jaren is Compressport de partner van top trailrunners en bekende evenementen zoals de Skyrunner World Series en UTMB.

CREW SE 2017
CREW SE 2017

Vorig jaar lanceerden we een oproep om ons evenementen team te komen vervoegen. We mochten meer dan 30 applicaties ontvangen. Nu precies 1 jaar en vele avonturen later mogen we 19 van die mensen als vrienden beschouwen en maken ze deel uit van ons vast event team. Er is hard gewerkt, veel gelachen en menig chouffekes gedronken.

3de Editie Asics Xtrails
3de Editie Asics Xtrails

Op 10 en 11 juni 2017 gaat alweer de derde editie van start van de ASICS Xtrails Vaals. Net als de vorige edities slaan we ons kamp op in Landal Hoog Vaals

SPA 50mile RBB
SPA 50mile RBB

Zin in een unieke sportieve uitdaging onder vrienden in een prachtige omgeving? Hou je zowel van trailrunning als MTB? Dan is de 50mile Run-Bike-Bike in Spa the place-to-be op 25 juni 2017!

T3 teamseries
T3 teamseries

De voorbije 2 jaar kwamen de grootste/beste triathlon clubs van het land uit in een teamcompetitie de “T3 Teamseries”. Op vraag van de clubs, na heel veel overleg, emailverkeer, vele telefoongesprekken EN een bewogen algemene ledenvergadering heeft de BTDF beslist om deze eerste divisie Topcompetitie in 2017 uit te besteden aan Sportevents.

Trail du Barrage
Trail du Barrage

Met een volledig uitverkochte editie en maar liefst 80% first timers (lopers die voor het eerst deze trail liepen) kunnen we niet anders dan tevreden terugblikken op deze 6de editie van de Trail du Barrage. Bekijk hier de uitslag en de foto’s.

Trailkalender 2017
Trailkalender 2017

In 2017 hebben we maar liefst 25 verschillende trails op onze kalender staan. De meeste daarvan liggen in De Belgische Ardennen, maar ook aan de Belgische kust en in Nederland en Frankrijk zijn we actief. We helpen jou om de juiste te kiezen !

Inschrijvingen 2017
Inschrijvingen 2017

De inschrijvingen voor de volgende wedstrijden openen op 1 oktober 2016

Enclusa Trail
Enclusa Trail

Op 25 februari 2017 komt er een derde locatie in Vlaanderen bij waar SE een trailrun zal organiseren. in het Kluisbos op de flanken van de Kluisberg…

Xtrails vogezen
Xtrails vogezen

Op 29 en 30 april 2017 verlaat Sportevents België en trekt voor de 2de keer naar het buitenland. Na 2 succesvolle Xtrails edities in het Nederlandse Vaals, zijn nu de Franse Vogezen aan de beurt.

Eindranking Urban Trisports
Eindranking Urban Trisports

De eerste jaargang van de UrbanTriSports 3Series zit er op. Twee dagen na de finale presenteren we u met heel veel plezier een overzicht van alle age group winnaars.

De finale in La Roche
De finale in La Roche

Pieter Heemeryck en Stefanie Adam zijn de eerste laureaten van de UrbanTriSports 3Series. Het nieuwe regelmatigheidscriterium over 7 manches kende een spannende finale in La Roche.

Tom Mets wint in Deinze
Tom Mets wint in Deinze

In zijn allereerste triatlon over de halve afstand en nauwelijks zes dagen na zijn knappe zilveren medaille op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon, won de Atriac-atleet overtuigend. I

Trail des Fantômes
Trail des Fantômes

De 7de editie van de Trail des Fantômes te La Roche-en-ardenne was opnieuw een groot succes. Voor de eerste keer was het evenement gespreid over 2 dagen, wat absoluut een verbetering was.

100 Mile Spa !
100 Mile Spa !

De 100 Mile Spa wordt dé nieuwkomer (ultra) trail op de Belgische kalender 2017. Na de 100km trails van Trail des Fantômes 2014 en Trail des Trappistes 2016 gaan we voor de eerste keer nog 60 kilometer verder.

Inschrijvingen Trail des Terrils
Inschrijvingen Trail des Terrils

Ontdek nu Charleroi vanuit een andere hoek, vanuit de « hoogte » van de terrils. In en rond Charleroi zijn de 62 terrils, stille getuigen van de industriële revolutie van een hele tijd geleden

Inschrijvingen Nighttrail Koksijde
Inschrijvingen Nighttrail Koksijde

Met trots presenteren we U het kleine broertje van de NorthCtrail : De Nighttrail Koksijde. De start en Finish bevinden zich net als de NorthC op de zeedijk ter hoogte van het Terlinkplein. Er wordt gestart in 2 reeksen.

Yeray Luxem blijft ongeslagen
Yeray Luxem blijft ongeslagen

Yeray Luxem heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet in zijn favoriete wedstrijd. Hij pakte voor de vierde keer de overwinning in de Nisraman. Dat is een triatlon met een uniek format.

Record editie ASICS Xtrails
Record editie ASICS Xtrails

Als opwarmertje konden daags voordien al 250 deelnemers de steile hellingen en paden rondom Houffalize verkennen in het donker tijdens de 8 of 15km lange PETZL Nighttrail

Videoverslag Geraardsbergen
Videoverslag Geraardsbergen

Tom Suetens was de absolute uitblinker in de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series in Geraardsbergen. Bij de vrouwen had Sara Van de Vel een superdag.

Turbo Tom heerser op de muur!
Turbo Tom heerser op de muur!

Tom Suetens was de absolute uitblinker in de 4de manche van de UrbanTriSports 3Series in Geraardsbergen. Bij de vrouwen had Sara Van de Vel een superdag.

Trail des Terrils
Trail des Terrils

Ontdek op 20 november Charleroi vanuit een andere hoek, vanuit de « hoogte » van de terrils.

Krug en Weuts winnen!
Krug en Weuts winnen!

In de eerste twee manches van de UrbanTriSports 3Series wonnen de vrouwen telkens de battle of the sexes. In Froidchapelle, bij de lacs de l’Eau d’Heure wist Alexis Krug voor het eerst de hegemonie te doorbreken.

Kanshebbers 3Series
Kanshebbers 3Series

Na de eerste drie manches ( van in totaal 7 ) van de urbantrisports 3 series lijkt het bij de mannen op een tweestrijd uit te draaien.

Asics Xtrails Vaals
Asics Xtrails Vaals

De 2de editie van de ASICS Xtrails® Vaals was opnieuw een groot succes. Alle deelnemers waren laaiend enthousiast over de verschillende parcours, welke tot de mooiste en meest uitdagende van het “vlakke” Nederland behoren.

Lac de l’eau d’heure
Lac de l’eau d’heure

De triathlon des Lacs de l’eau d’heure viert dit jaar zijn 25ste verjaardag en gaat dit met een record vieren. Maar liefst 1150 atleten zijn ingeschreven voor de verschillende wedstrijden. 765 atleten nemen deel aan de kwart afstand.

Trail des Trappistes
Trail des Trappistes

De eerste editie van de Trail des Trappistes in Florenville lokte bijna 2000 lopers ( 1892 om precies te zijn ) naar Florenville. Dit mooie stadje in de Gaume was start en aankomstplaats van maar liefst 5 verschillende afstanden.

Bilzen 111
Bilzen 111

De iLumen 111 van Bilzen heeft zondag de verwachtingen meer dan ingelost, al zorgde een ontketende Danne Boterenbrood ervoor dat de spanning om de battle of the sexes al erg vroeg verdween.

MET DE STEUN VAN

Hammer
Urban Trisports
spicy3
Compressport
nisramont
Scott
OHR Cycling
chouffe
Printdeal
ilumen
vayamundo
poli
3athlon
Geraardsbergen
oilservice
Polar
Zone 3
Floreal
deinze
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Ben je van plan om meerdere Cycling Tour des Trappistes ritten te rijden maar ben je er nog niet precies uit welke afstand je waar wil fietsen? Koop dan een Season Pass en gun jezelf de vrijheid om op de dag zelf te beslissen welke afstand je gaat rijden.
De eerste 50 die een Season Pass kopen ontvangen tevens:
- een genummerde "Limited Edition" magnum fles Chimay Triple! (1,5 liter)
- een unieke "Cycling Tour des Trappistes" Buff die je gedurende het hele jaar kan dragen als muts, sjaal, masker, haarband, bandana, pols- of hoofdband.
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Prévoyez-vous de rouler plusieurs étapes du Cycling Tour des Trappistes mais vous êtes encore incertain des distances? Achetez un Season Pass et permettez-vous la liberté de choisir le jour même la distance que vous souhaitez rouler.
Les premiers 50 à acheter un Season Pass recevront aussi:
- un magnum de Chimay Triple (1,5 litre) édition limitée et numérotée à 50 exemplairesi
- un Buff unique "Cycling Tour des Trappistes" qui se porte de différentes façons: en écharpe, bonnet, casquette, cache-oreilles, saharienne, pirate, chouchou, etc...
CYCLING TOUR DES TRAPPISTES SEASON PASS
Are you planning to ride multiple stages of the Cycling Tour des Trappistes but are not quite sure yet which distances? Get yourself a Season Pass and receive the freedom to decide on the day the distance you want to ride.
The first 50 to buy a Season Pass will also receive:
- a magnum bottle of Chimay Triple "Limited Edition" and numbered to 50 pieces
- a uniqye "Cycling Tour des Trappistes" Buff that can be worn all year round as a scarf, hat, hood, bandana, etc...