Nature

10 Miles by the sea

vanaf €15,00
Organisator:

10 MILES BY THE SEA

8km-16km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents


Officiële webpagina van de 10Miles by the sea te Oostduinkerke (8 - 16km). Dit event maakt deel uit van Runners' Lab Trailrunseries


Opgelet - Deze wedstrijd is helaas uitverkocht. Je kan nog steeds deelnemen aan de North C Trail die in hetzelfde weekend doorgaat. Klik hier om daar de website van de North C Trail te gaan.


De 6de editie van de North C Trail – de eerste, enige echte kust trail van België. Er is keuze uit 4 afstanden: 13/21/28/36/49km (nieuw parcours!). Alle afstanden zijn 90% off road met stukken in het bos, de duinen en op het strand. De hoogste duin van België, nl de Hoge Blekker (33m) kan uiteraard niet ontbreken. Start en finish bevinden zich op de zeedijk ter hoogte van het E. Terlinkplein te Koksijde.

Op zaterdag 22 mei 2021 gaat de eerste editie van de 10Miles by the sea door! Start en aankomst in Oostduinkerke met keuze uit twee afstanden: 8km of 16km!
De parcoursen gaan over het strand, door de duinen en zijn zeer gevarieerd!


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel* (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers**). Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste 50 tickets

Standaard

8km

€ 12,00

€ 15,00

16km

€ 18,00

€ 22,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.comBekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours


 • 5Miles by the sea (8km)

  22 mei 2021

  • Vrije start volgens tijdsloten. Onder de tab "Event Info" kan je bij dagindeling alle info terugvinden.
  • Geen bevoorrading op het parcours en geen eindbevoorrading (omwille van de huidige situatie)
  • Wij verwachten iedereen aan de finish voor 18u
     

   De gpx zal met de briefing meegestuurd worden.


  • 10Miles by the sea (16km)

   22 mei 2021

   • Vrije start volgens tijdsloten. Onder de tab "Event Info" kan je bij dagindeling alle info terugvinden.
   • Geen bevoorrading op het parcours en geen eindbevoorrading (omwille van de huidige situatie)
   • Wij verwachten iedereen aan de finish voor 18u
      

    De gpx zal met de briefing meegestuurd worden.
   Praktische informatie


   • Adres - Bereikbaarheid - Parking

    Start en finish van de 10 miles by the Sea is aan Toerisme Sint-Idesbald Zeedijk, 8670 Koksijde 

    Er is geen specifieke parking voorzien. Je kan bij je inschrijving een parkeerticket aankopen voor 5 euro. Dit ticket leg je zichtbaar in je auto en geeft heel de dag parkeerrecht in de groene en paarse (NIET DE RODE) parkeerzones van Koksijde. 

   • Dagindeling - Uurschema

    Zaterdag 22 mei 2021:

    Vrije start voor 8 en 16km volgens tijdslot.

    12.00 - 12.30:    Tijdslot 1
    12.30 - 13.00:    Tijdslot 2
    13.00 - 13.30:    Tijdslot 3
    13.30 - 14.00:    Tijdslot 4
    14.00 - 14.30:    Tijdslot 5
    14.30 - 15.00:    Tijdslot 6
    15.00 - 15.30:    Tijdslot 7
    15.30 - 16.00:    Tijdslot 8

    18.00: Einde event
   • Afhalen borstnummer en T-shirt

    Borstnummers worden vooraf opgestuurd U ontvangt dit enkele dagen voor het event.

    Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de borstnummers opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is.


    De extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt, Scarff® of plooibare cup) kan je de dag van het event ter plaatse afhalen. Tenzij u vooraf een e-mail kreeg dat dit omwille van de huidige maatregelen niet mogelijk was. Dan dient u deze opties op "NEEN" te zetten in uw account door uw inschrijving te wijzigen.

    Wijzigen kunnen tot de dag voor het evenement ook zelf uitgevoerd worden via uw persoonlijk account. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen !

    Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat, indien je dit niet via je account gedaan hebt.
    Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

   • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

    Er zullen geen kleedkamers, douches of bewaring sporttassen aanwezig zijn tijdens dit event omwille van de veiligheidsmaatregelen van Covid19.
   • Ongevallenverzekering

    Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

   • Goede doel Think Pink

    De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.    Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


    BEWEGEN GEEFT LEVEN

    Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


    THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

    Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

    • Informeren over borstkanker
    • Sensibiliseren over het belang van screening
    • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
    • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

    Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

    Meer info vind je op think-pink.be  

   • Fotoservice

    Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


   • Organisatie

    De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

    Dit event maakt deel uit van de Trailrun series.

   • Materiaal

    Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

    Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

    Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !   Wedstrijd informatie


   • Startprocedure

    Er is voor elke afstand een vrije start op het strand. Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn loopt.  

    Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

   • Tijdslimieten

    We verwachten iedereen aan de finish voor 18.00


   • Tijdsregistratie / Live coverage

    Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

    Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

    Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

    Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 


   • Podium / Prijsuitreiking


     Rekeninghoudend met de huidige hygiënevoorschriften is er geen  podiumceremonie voor dit event. 

   • Bevoorradingen / Geen plastic bekers

    BEVOORRADINGEN

    Er zal geen bevoorrading aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd. Zorg dat je zelf voorzien bent van eten en drinken.


   Media


   • 2019


   Resultaten


   • 2019

    Klik hier voor de resultaten van Halloween Trail 2019.

   • 2018

    Klik hier voor de resultaten van de Coast Trail, de Ednine Beach Challenge en de King of the Beach 2019.

   10Miles by the sea F.A.Q. 's


   • Wat is het verschil tussen een Trailrun en een NaturaRun?

    Bij trailruns ligt de nadruk op avontuur. De routes zijn bijna volledig off-road en gaan over uitdagende paden. Hellingen kunnen erg steil zijn, soms moet je door een rivier, sommige stukken bestaan uit glibberige rotsblokken. Voor deze wedstrijden is wat lef en ervaring nodig.

    Naturaruns zijn de ‘light’ versie van trailruns. Ze spelen zich af in prachtige natuurlandschappen maar zijn minder technisch. Naturaruns gaan over bospaden of door velden en zijn toegankelijk voor lopers van elk niveau.

   • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

    Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 


    Wandelstokken zijn toegelaten.

   • Is een hoofdlamp verplicht?

    Indien u deelneemt aan de nighttrail of een semi-nighttrail is een  hoofdlamp verplicht.
    Indien de trail start voor zonsopgang (bijvoorbeeld: Houffatrail 50km), is een hoofdlamp ook verplicht.

   • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

    Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

    Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

    Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

    Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

   • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

    Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


   • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


    We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

    Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

    Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


    • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

    • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

    • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

   • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

    Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

    De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

    Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

   BREAKING - Last minute inschrijvingen voor de North C Trail en de North C Walk ( 22-23 mei ) nog mogelijk