Nature

NaturaRun Meerdaalwoud

vanaf €25,00
Organisator:


21km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents


 

Officiële webpagina van de NaturaRun Meerdaalwoud  te Oud-Heverlee (21km). Dit event maakt deel uit van Runners' Lab NaturaRun series.  


Van 13 tot 16 mei 2021 is er de tweede editie van de NaturaRun Meerdaalwoud. Vertrek en aankomst zijn in Oud-Heverlee. Dit jaar zal de editie er iets anders uitzien en is maar 1 afstand. Er worden maar 150 lopers per dag toegelaten die kunnen starten tussen 8u en 9u 's morgens. Ideaal voor de vroege vogels die het Meerdaalwoud eens in de ochtend kunnen ontdekken. Het decors voor deze trail run is een overblijfsel van het gigantische kolenwoud dat zich eeuwen geleden over heel Midden-België uitstrekte. Nergens in Vlaanderen vind je zo’n groot loofbos met duizenden eeuwen oude eiken.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel. Het loont dus om je snel in te schrijven!


Super Early BirdEarly BirdBasisprijsLast Minute
21km€ 15,00
€ 20,00
€ 25,00
€ 30,00

Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.com


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours 

Hieronder vindt u van zodra beschikbaar het parcours. Let op: last minute wijzigingen steeds mogelijk.

 • NaturaRun Meerdaalwoud 21km - 350m+


  • Parking op 700m van de start. Klik hier voor de juiste locatie.
  • Startlocatie: Kapellendreef, 3050 Oud-Heverlee. Klik hier voor de juiste locatie.
  • Vrije start in 2 tijdssloten: 08u tot 8u30 en 8u30 tot 9u 
  • Finishen kan tot 12u00.
  • Geen bevoorrading.  
  • Respecteer te allen tijde de opgelegde richtlijnen opgelegd door de Belgische overheid.
  Hieronder zie je het hoogteprofiel van de 21km.  GPX beschikbaar voor download vanaf 5.05.2021


Praktische informatie


 • COVID-19 Maatregelen

  Ondanks de huidige Covid maatregelen zijn we er, in samenspraak met de gemeente Oud-Heverlee, in geslaagd een alternatief concept aan te bieden zodat de NaturaRun Meerdaalwoud zal kunnen doorgaan. Om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen in een covid veilige situatie kan verlopen zijn onderstaande maatregelen genomen.

  •     Vrij startmoment: De start gaat door volgens het vrije startprincipe. Respecteer dit tijdslot. 
  •     Maximum 150 lopers per dag.
  •     Borstnummer met timingchip wordt per post opgestuurd.
           - Heb je reeds een membership startnummer? Gebruik je VIP borstnummer dan!
           - Heb je nog geen membership startnummer ontvangen? Die kan je ter plaatse uitzonderlijk afhalen. Het uur wordt aangegeven in de briefing die u per e-mail ontvangt.
  •     Keuze uit 1 afstand en alles in de voormiddag.
  •     Start en finish liggen uit elkaar om samenscholing te vermijden.
  •     De parcoursen zijn permanent uitgepijld en worden gecontroleerd.
  •     Geen opgebouwde event locatie.
  •     Geen kleedkamers, douches of bewaring van sporttassen voorzien.
  •     Geen daginschrijvingen mogelijk.

  Indien een event alsnog niet kan doorgaan wegens een heropflakkering van COVID-19 krijgen deelnemers standaard een voucher (credits) twv 40% het inschrijvingsbedrag. Dankzij een extra optie bij jouw inschrijving kan dit bedrag opgetrokken worden naar 100%. De voucher (credits) is 1 jaar geldig, niet persoonsgebonden en te gebruiken op alle events van Sportevents. Worden niet meegerekend in de voucher : ACTI+ verzekering, administratiekost en donaties. Deze voucher wordt enkel gegeven indien een event niet kan doorgaan wegens COVID-19.  Voor individuele gevallen (besmet met COVID-19 of reisrestrictie) gelden steeds onze algemene annuleringsvoorwaarden.

 • Adres - Bereikbaarheid - Parking

  De start is in de Kapellendreef, 3050 Oud-Heverlee. Klik hier voor de juiste locatie. Klik hier voor de exacte locatie van de finish.

  Parkeren is mogelijk op de parking van het sportcomplex. Klik hier voor de juiste locatie.


 • Dagindeling - Uurschema

  NaturaRun Meerdaalwoud 13 - 16 mei 2021:

  08u00 - 08u30: Vrije start tijdslot 1
  08u30 - 09u00: Vrije start tijdslot 2
  12u00: Tijdslimiet 
 • Afhalen borstnummer

  Borstnummers worden vooraf opgestuurd. U ontvangt dit enkele dagen voor het event. Indien u meerdere deelnemers inschrijft, worden de borstnummers opgestuurd naar het adres van de accounthouder. Zorg dat het adres in uw account correct en volledig is. Indien je de nummer niet hebt ontvangen kan je een reserve nummer afhalen bij de start.

  Wijzigen kunnen tot de dag voor het evenement ook zelf uitgevoerd worden via uw persoonlijk account. Snel, eenvoudig en vermijdt wachtrijen ! Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan de start, indien je dit niet via je account gedaan hebt. Er zal iemand van Sportevents aanwezig zijn tussen 8u en 9u ter hoogte van de start.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

  Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, worden douches, kleedruimtes en bewaring sporttassen op dit ogenblik niet aangeboden.
 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

 • Goede Doel - Agentschap Natuur En Bos

  De organisatie steunt het goede doel Agentschap Natuur & Bos (ANB)). ANB werkt elke dag aan het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van natuur. Het agentschap staat in voor het beleid, het duurzaam beheren en het versterken van natuur samen met alle partners.

  Bij je inschrijving kun je een donatie voor het Agentschap Natuur en Bos doen.

 • Fotoservice

  Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

 • Organisatie

  De organisatie is in handen van Sportevents, bvba 

  Dit event maakt deel uit van de NaturaRun series.

 • Materiaal

  Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

  Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

  Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !Wedstrijd informatie


 • Startprocedure

  Er is voor dit event geen gezamenlijke start. 

  Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, geldt het vrije start principe voor iedere afstand. U heeft een specifiek tijdslot om te starten. Dit tijdslot dient te allen tijde te worden gerespecteerd. 

  Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn stapt. Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.  

 • Tijdslimieten


   We verwachten iedereen aan de finish voor 12h00.

 • Tijdsregistratie / Live coverage

  Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

  Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

  Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

  Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

 • Podium / Prijsuitreiking

  Rekening houdend met de huidige Coronamaatregelen die van kracht zijn, is er geen podiumceremonie voor dit event.
 • Bevoorradingen / Geen plastic bekers / Persoonlijke dropbag

  Wegens de huidige corona maatregelen kunnen en mogen we geen bevoorrading aanbieden. Indien de maatregelen versoepelen zullen we er alles aan doen om een aangepaste bevoorrading te voorzien. 

Media


 • 2019

  Je kan de foto's na de race bekijken op deze pagina of op facebook.


  Resultaten


  F.A.Q. 's


  • Wat is het verschil tussen een Trailrun en een NaturaRun?

   Bij trailruns ligt de nadruk op avontuur. De routes zijn bijna volledig off-road en gaan over uitdagende paden. Hellingen kunnen erg steil zijn, soms moet je door een rivier, sommige stukken bestaan uit glibberige rotsblokken. Voor deze wedstrijden is wat lef en ervaring nodig.

   Naturaruns zijn de ‘light’ versie van trailruns. Ze spelen zich af in prachtige natuurlandschappen maar zijn minder technisch. Naturaruns gaan over bospaden of door velden en zijn toegankelijk voor lopers van elk niveau.

   Opgelet - onze moeilijke naturaruns kunnen eigenlijk net zo goed Trailruns worden genoemd... en vice versa...!

  • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

   Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

   Wandelstokken zijn  toegelaten.

  • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

   Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

   Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

   Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

   Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

  • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

   Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


  • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


   We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

   Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

   Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


   • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

   • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

   • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

  • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

   Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

   De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

   Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

  BREAKING - Last minute inschrijvingen voor de North C Trail en de North C Walk ( 22-23 mei ) nog mogelijk