Nature

Team Trail

 
 
vanaf €45,00
Organisator:
Inschrijvingen mogelijk tem 21-03-2021.

8km - 13km - 17km - 28km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de Team Trail te La Roche-en-Ardenne (8km - 13km - 17km - 28km). Deze trail maakt deel uit van de Runners' Lab Trailrunseries.


De Team Trail in La Roche-en-Ardenne editie 2021 staat gepland op zaterdag 27 maart 2021. Een team bestaat steeds uit 2 personen. De lopers kunnen kiezen uit afstanden van 8km, 17km of 28km. Nieuw dit jaar is de 13km team Trail! Start en finish zijn gelegen aan de voetbalterreinen van Bérismenil (La Roche). Men kan meedoen in een mannen- , vrouwen- of mixed team telkens bestaande uit 2 personen. De duos dienen samen te lopen en samen te finishen.


Daag je maatje uit en schrijf je in voor een dag vol offroad avontuur.


Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers). Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste korting

2de korting

basisprijs

8km

€35

€40

€45

13km

€40

€45

€50

17km

€45

€50

€55

28km

€50

€55

€65

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.com


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder. De knoppen linken je door naar het parcours op de website Trace de Trail.

De trail is zeker niet te onderschatten en alle gebruikelijke ingrediënten zoals steile afdalingen en beklimmingen, boomwortels, single tracks, rotsen en enkele kleine watercrossings zijn aanwezig. 


* De parcoursen zijn steeds onder voorbehoud en kunnen in de aanloop naar de wedstrijd nog aan wijzigingen onderworpen worden.

 • Team Trail 8km - 310m+

  • Start: 11u30
  • Enkel eindbevoorrading
  • Tijdslimiet: 3u (finish voor 14u30)
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
   Parcours  Hoogteprofiel

   GPX beschikbaar voor download vanaf 22/03/2021

  • Team Trail 13km - 570m+

   • Start: 11u15
   • Bevoorrading na 8km en eindbevoorrading
   • Tijdslimiet: 3u (finish voor 14u15)
   • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
    Parcours  Hoogteprofiel

    GPX beschikbaar voor download vanaf 22/03/2021

   • Team Trail 17km - 700m+

    • Start: 13u
    • Bevoorrading na 8km en eindbevoorrading
    • Tijdslimiet: 4u (finish voor 17u)
    • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
     Parcours  Hoogteprofiel

     GPX beschikbaar voor download vanaf 22/03/2021

    • Team Trail 28km - 1130m+

     • Start: 9u30
     • Bevoorrading na 8km, 19,5km en eindbevoorrading
     • Tijdslimiet: 6u (finish voor 15u30)
     • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.
      Parcours  Hoogteprofiel

      GPX beschikbaar voor download vanaf 22/03/2021


     Praktische informatie


     • Adres - Bereikbaarheid - Parking

      Start, finish, secretariaat zijn aan het voetbalterrein van Bérismenil. Bérismenil is een deelgemeente van La Roche en ligt op 45min van Luik, 1u35min van Brussel en 1u50min van Antwerpen. Parkeren kan enkel in de straat aan de andere kant van de grote baan La Roche – Houffalize. Het is absoluut verboden om te wild te parkeren. Dit kan het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen.     • Dagindeling - Uurschema

      Zaterdag 27 maart 2021

      08.00: Opening wedstrijdsecretariaat, afhalen startnummers

      (09.00: Start Team Trail wave voor Grand Raid XL)

      09.30: Start Team Trail 28km

      11.15: Start Team Trail 13km

      11.30: Start Team Trail 8km

      13.00: Start Team Trail 17km

      17.00: Einde evenement

      Prijsuitreiking Team Trail Heren, Dames en Mixed zo snel mogelijk na de finish van de top 3.

     • Afhalen borstnummer

      Borstnummers worden opgestuurd (als u deze optie neemt) of kunnen afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je krijgt je nummer bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen. Slechts één iemand van de duo's dient zich aan te melden.

      Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

      De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een eco-cup) krijg je samen met je startnummer mee. Het is mogelijk om borstnummers van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.

      Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

     • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

      Na de wedstrijd kunt u zich douchen in de kleedkamers van de voetbalclub van Bérismenil, vlakbij de start/finish. Gelieve vuile schoenen buiten al uit te doen.

      Vanaf 8u30 kan je je sporttas afgeven aan de stand “bewaring sporttassen”.

      Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard. Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

     • Ongevallenverzekering

      Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

     • Goede doel Think Pink

      De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.      Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


      BEWEGEN GEEFT LEVEN

      Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


      THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

      Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

      • Informeren over borstkanker
      • Sensibiliseren over het belang van screening
      • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
      • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

      Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

      Meer info vind je op think-pink.be  

     • Fotoservice

      Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.


     • Organisatie

      De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

      Dit event maakt deel uit van de Trailrun series.

     • Materiaal

      Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

      Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

      Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !

     • Overnachten

      Vakantiehuis Nisramont

      In Nisramont op 10km Van La Roche en 13km van Houffalize ligt dit exclusief vakantiehuis voor 10-12 personen. Deze nieuwbouw villa van 2013 is een echt pareltje. Er zijn 6 kamers van twee personen beschikbaar elk met eigen toilet en douche. 


      Vayamundo Houffalize

      Even ontsnappen aan het hectische leven: dat kan nergens beter dan in de Ardennen. In Vayamundo Houffalize kom je helemaal tot rust in de natuur, of zoek je net het avontuur op, tijdens spectaculaire arrangementen voor groepen en families. De club werd onlangs volledig gerenoveerd: kamers, restaurants, en inkomhal werden in een nieuw jasje gestopt, terwijl een nagelnieuwe fitness en wellnessruimte het geheel compleet maakt. Dàt is geniéten! Reserveer via contactcenter@vayamundo.be of per telefoon op 078 156 100.

      Vayamundo Houffalize Ol Fosse d’Outh 1 6660 Houffalize Tel.: 0032 (0)78 156 100 Website: www.vayamundo.be


      B&B Au Canard

      Op zoek naar rust? Welkom in “Au Canard” te Maboge aan de voet van de muur van Maboge, in het dal van de Ourthe. Op 6km van La Roche en Ardenne. “Au Canard”, waar rust, gezelligheid, authenticiteit en genieten centraal staan.


      Camping Buitensport

      Deze gezellige camping ( met 10 houten bungalows ) is net buiten Houffalize gelegen en is gans het jaar open. DE plaats als U een beperkt budget hebt - Camping buitensport 


      Cabin in the woods

      In een doodlopende straat aan de rand van het bos kan je onze 'Cabin in the woods' vinden die geschikt is voor 6 personen. Aan de voorkant van de cabin is er een zonnig terras met plaats voor 2 auto's om te parkeren. Achter het huis heb je zicht op de vallei van de Ourthe. Dit is een zeer mooie plek om 's morgens te ontbijten. Je kan ons vinden op 1,5 km van het centrum van Houffalize, de supermarkt, de bakker,... . Het is de perfecte uitvalbasis voor alle Sportevents in de buurt. 


      La Laiterie

      Herberg La Laiterie is de thuisbasis van Brandsport, hun activiteiten worden georganiseerd vanuit deze herberg die prachtig gelegen is midden in de bossen van de Belgische Ardennen. U vindt deze gezellige Auberge ‘La Laiterie’ net buiten het dorpje Mierchamps, zo’n 7 km ten zuiden van La Roche-en-Ardenne. Het pand dankt zijn naam aan zijn vroegere functie: de lokale ‘melkfabriek’ ofwel Laiterie. 


      Les 5 Ourthes

      In de laatste beschermde ligging van de Ardennen, te Nadrin, ligt het hotel met luxekamers Les 5 Ourthes. U droomt rust te hebben en wandelingen te maken, vissen, klimmen, kayaken, gastronomie en zo veel meer? Dan is Les 5 Ourthes uw keuze.


      Les Cabanes de Rensiwez

      Zet de tijd even stil, laat je verbeelding spreken en geniet een weekend of langer in een hut van Rensiwez. De hutten zijn sfeervol en gezellig voor twee, een thuis als basis om erop uit te trekken of gewoon te blijven, van de natuur te genieten en tot rust te komen." Deze hutten zijn uitgerust als kleine huisjes: een houtkachel, een kitchenette, enz. Sommige beschikken zelfs over een sauna of houtgestookte jacuzzi. We bieden ook kampeerplaatsen aan. Tijdens uw verblijf staat het personeel steeds klaar om het u zoveel mogelijk naar uw zin te maken en waar mogelijk, komen ze aan uw wensen tegemoet : een afvaart van de Ourthe, mountainbiken, wandeltochten, enz. Voor reservaties : Klik hier      Wedstrijd informatie


     • Startprocedure

      Er is voor elke afstand een gezamenlijke start onder de startboog.  Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn loopt.  

      Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

     • Tijdslimieten

      De tijdslimieten zijn de volgende:

          28km Trail: 6u (finish voor 15u30)

          17km Trail: 4u (finish voor 17u)

          13km Trail: 3u (finish voor 14u15)

          8km Trail: 3u (finish voor 14u30)     • Tijdsregistratie / Live coverage

      Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

      Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

      Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

      Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

     • Podium / Prijsuitreiking

      De (natura)prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

      Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker of de race director. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

      Er zijn geen aparte prijzen per leeftijdscategorie, enkel overall voor dames en heren.

      Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

      De 8km wordt aanzien als finishers event waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat. Voor deze afstand zullen bijgevolg geen podiumprijzen worden uitgereikt.

     • Bevoorradingen / Geen plastic bekers

      BEVOORRADINGEN

      Alle afstanden hebben een eindbevoorrading. Bovendien heeft de 27km trail onderweg 2 bevoorradingsposten. De 17km en 13km heeft onderweg 1 bevoorrading. Voor de exacte locaties van de bevoorradingsposten: zie "parcours". De bevoorrading heeft standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.

      GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !

      Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat voor 3 euro.

     Media


     • Foto's 2021

      Zo snel mogelijk na het event kan u hier de foto's terugvinden.

      • Foto's 2019

       Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).

       • Foto's 2018

        Om de foto's in groter formaat te bekijken verwijzen we naar het album op Facebook (ook te bekijken door diegene die geen Facebook account hebben).

        • Movie 2018

         Geniet mee!

        Resultaten


        • 2021

         Klik hier voor de resultaten van 2021 (vanaf 27/03/2021).

        • 2019

         Klik hier voor de resultaten van 2019.

        • 2018

         Klik hier voor de resultaten van 2018.

        • 2017

         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 11km - 2017. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 19km - 2017. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 32km - 2017. 

        • 2016

         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 11km - 2016. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 19km - 2016. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 32km - 2016. 

        • 2015

         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 11km - 2015. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 19km - 2015. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 32km - 2015. 

        • 2014

         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 7km - 2014.
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 15km - 2014. 
         Klik hier voor de resultaten van Team Trail 30km - 2014. 

        F.A.Q. 's


        • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

         Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

         Wandelstokken zijn toegelaten.

        • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

         Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

         Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

         Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

         Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

        • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

         Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


        • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


         We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

         Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

         Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


         • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

         • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

         • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

        • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

         Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

         De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

         Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

        Als abonnee kunt u onbeperkt gratis deelnemen aan alle events vanaf 5€/maand   WORD NU LID  Bekijk hier de COVID-19 MAATREGELEN