Nature

Wienerberger Trail De Schorre

vanaf €15,00
Organisator:


6km-11km-15km-20km

Facebook Sportevents   Twitter Sportevents   Instagram Sportevents   Vimeo Sportevents

Officiële webpagina van de Trail De Schorre te Boom (6 - 11 - 15 - 20km). Deze Trail maakt deel uit van de Runners' Lab Trailrunseries


Opgelet - 6 juni ligt voorlopig op tafel als datum voor dit event. Deze datum is nog niet bevestigd. De inschrijvingen staan nog niet open. Vanaf er meer nieuws is, zal er gecommuniceerd worden wanneer de inschrijvingen terug openen.


Op 6 juni 2021 zal de derde editie doorgaan van Trail De Schorre in Boom! We hebben enkele nieuwigheden in petto voor deze editie. De naam veranderd naar de Wienerberger Trail De Schorre, aangezien we een groot deel over hun privé domein gaan en daar hun steun in krijgen. Door enkele aanpassingen in het parcours komen we ook met nieuwe afstanden en kunnen de lopers kiezen uit 6, 11, 15 en 20km over een vernieuwd parcours.


Door de trail in een nieuw jasje te stekken hebben we meer mogelijkheden om steile en uitdagende tracks in het parcours te steken! Maar in De Schorre kan het alle kanten uit, van een snelle en droge trail tot een zware modder trail. Het gebied staat garant voor uitdagende single tracks in en rond de kleiputten van Terhagen en domein De Schorre, waar de start en finish zijn. In de steengroeve van Wienerberger kom je op een unieke en spectaculaire locatie!


Tarieven :

Inschrijven kan enkel online via Larssie en volgens onderstaande prijzentabel* (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers**). Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste korting

2de korting

Basisprijs

4de periode

6km

€12,75

€13,5

€15,00

€18,00

11km

€15,3

€16,2

€18,00

€21,00

15km

€18,7

€19,80

€22,00

€25,00

20km

€21,75

€22,50

€25,00

€28,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Larssie.com

** Totaal aantal deelnemers alle afstanden samen


Bekijk event op FacebookVervoeg de fantastische Sportevents Crew

Parcours

Het parcours gaat door het wel gekende Domein De schorre en de daarnaast gelegen Kleiputten van Terhagen. Door de klei ondergrond kan deze trail,  afhankelijk van de weersomstandigheden, alle kanten uit! Van een enorm snel parcours naar super technisch of van droog tot modder! 

 • 6km - 100m+

  • Enkel eindbevoorrading
  • Tijdslimiet is 1u30
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

   GPX beschikbaar voor download vanaf 3/01/2021

  • 11km - 110m+

   • Enkel eindbevoorrading
   • Tijdslimiet is 1u40
   • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

    GPX beschikbaar voor download vanaf 3/01/2021

   • 15km - 200m+

    • Enkel eindbevoorrading
    • Tijdslimiet is 2u
    • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

     GPX beschikbaar voor download vanaf 3/01/2021

    • 20km - 250m+

     • 1 bevoorading na +/- 9km en een eindbevoorrading
     • Tijdslimiet is 2u30
     • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

      GPX beschikbaar voor download vanaf 3/01/2021


     Praktische informatie


     • Adres - Bereikbaarheid - Parking

      Start en finish aan de vlindertent op het Domein De Schorre. Er zal vanaf de parking signalisatie voorzien worden naar de inschrijving.

      Er is een gratis parking voorzien aan het domein. Op P1 in de schommelei kan men gratis parkeren. Wij vragen om zeker niet in de nabijgelegen woonwijken te parkeren maar de parking van Domein De Schorre te gebruiken. 

     • Dagindeling - Uurschema


      09.00: Opening wedstrijdsecretariaat + afhalen startnummers ter plaatse (Gebouw De Pitte)
      09.00 - 10.00: Vrije Start 20km deel 1
      10.00 - 11.00: Vrije Start 20km deel 2
      11.00 - 12.00: Vrije Start 15km deel 1
      12.00 - 13.00: Vrije Start 15km deel 2
      13.00 - 14.00: Vrije Start 6 en 11km 

      De verschillende podia worden binnen de 15 minuten na de finish van de 3de finisher op de die afstand gehouden.


     • Afhalen borstnummer en T-shirt

      Borstnummers worden vooraf niet opgestuurd en kunnen enkel afgehaald worden op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je krijgt je nummer bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen.
      Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

      De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een T-shirt of eco-cup) krijg je samen met je startnummer mee. Het is mogelijk om borstnummers van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.
      Zie ‘Dagindeling – Uurschema voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

     • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

      Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

      Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

      Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

      Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

     • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

      Er zullen geen douches aanwezig zijn op deze trail.

      Je kan je sporttas afgeven aan de stand ‘bewaring sporttassen’.
      Let er op dat je een goed sluitende tas meebrengt want losse stukken of openstaande tassen worden niet aanvaard.
      Je tas krijgt een nummer, dat ook genoteerd wordt op je borstnummer. Zonder borstnummer krijg je je tas niet terug!

     • Ongevallenverzekering

      Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de wedstrijd. Je kan er wel voor kiezen om bij je inschrijving een verzekering via de organisator af te sluiten. Dit is een extra betalende optie.

     • Goede doel Think Pink

      De organisatie steunt het goede doel THINK PINK, de nationale borstkanker campagne. Bij uw inschrijving kunt u een donatie doen hiervoor.      Als nationale borstkankercampagne vraagt Think Pink meer aandacht voor borstkanker en financiert de organisatie wetenschappelijk onderzoek rond de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.


      BEWEGEN GEEFT LEVEN

      Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zo veel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.


      THINK PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

      Als nationale borstkankercampagne heeft Think Pink vier duidelijke doelstellingen:

      • Informeren over borstkanker
      • Sensibiliseren over het belang van screening
      • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
      • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen

      Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds vrouwen bij de aankoop van een pruik. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

      Meer info vind je op think-pink.be  

     • Fotoservice

      Een foto selectie kan je enkele dagen na het event terugvinden op onze Facebook pagina. Deze kan iedereen bekijken, ook diegene die GEEN facebook account hebben.

     • Organisatie

      De organisatie is in handen van Sportevents, bvba.

      Dit event maakt deel uit van de Trailrun series.

     • Materiaal

      Nog op zoek naar nieuwe schoenen of andere loop benodigdheden? 

      Bij Runners' lab helpen ze je graag in 1 van hun 4 winkels in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen aan het allerbeste materiaal om optimaal te presteren.

      Geen tijd om naar de winkel te gaan. Geen probleem, ze hebben ook een online shop !     Wedstrijd informatie


     • Startprocedure

      Er is voor elke afstand is er een vrije start onder de startboog. Je tijd begint pas te lopen op het moment dat je over de startlijn loopt.         Indien je de dag zelf beslist om een andere afstand te lopen, dien je dit op voorhand aan het secretariaat te melden.

     • Tijdslimieten

      20km : 3u00
      15km : 2u30
      11km : 2u00
      6km : 1u40     • Tijdsregistratie / Live coverage

      Aan de achterzijde van je borstnummer kleven er 1 of 2 timing chip(s). Plooi de chip(s) niet en zorg ervoor dat je je startnummer boven je kleding op buik of borst draagt. De chips zorgen ervoor dat je (tussen)tijden geregistreerd worden wanneer je een controlepunt passeert.

      Controlepunten liggen verspreid over het parcours, meestal aan de bevoorrading. Sommige controlepunten piepen als je er door loopt, maar niet allemaal. Geen paniek dus als je niets hoort, je zal toch geregistreerd worden.

      Alle tussentijden en eindtijd van alle deelnemers kan je online live volgen op de website van Raceresult door te klikken op de “live coverage” balk die zichtbaar bovenaan deze website komt tijdens het event. Via deze live coverage kunnen supporters ter plaatse via hun smartphone de progressie van hun favoriete lopers volgen. De fans thuis kunnen uiteraard ook alles op de voet volgen.

      Er zijn zelfs deelnemers die tijdens de wedstrijd graag even kijken in hoeveelste positie ze zich bevinden en hoeveel tijd hun maatje voor- of achterop ligt! 

     • Podium / Prijsuitreiking

      De (natura)prijzen worden uitgereikt tijdens een podiumceremonie in de nabijheid van de finish.

      Het exacte uur wordt op de dag zelf beslist en meegedeeld door de speaker of de race director. De podia worden ongeveer 15min na aankomst van de 3de finisher gehouden.

      Er zijn geen aparte prijzen per leeftijdscategorie, enkel overall voor dames en heren.

      Indien men niet aanwezig is, worden de prijzen helaas niet nagestuurd.

     • Bevoorradingen / Geen plastic bekers / Persoonlijke dropbag

      BEVOORRADINGEN

      Er is een bevoorrading aan de finish met drank en snacks.  De bevoorrading heeft standaard water, zoute snacks, cake, snoep, … Opgelet! Aan de verzorgingsposten zijn geen plastic bekers, je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.

      GEEN PLASTIC WEGWERPBEKERS !

      Uit respect voor het milieu voorzien wij geen plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen. Dit geldt voor de bevoorradingen onderweg alsook aan de finish. We hebben handige eco-cups, dat zijn herbruikbare drinkbekers die je kan opplooien, aan te kopen bij je online inschrijving en/of te koop aan het secretariaat voor 3 euro.

     Media


     • 2020

      Je kan de foto's na de race bekijken op deze pagina of op facebook.

      • 2019

       Je kan de foto's na de race bekijken op deze pagina of op facebook.

       Resultaten


       Trail De Schorre - Boom F.A.Q. 's


       • Zijn honden en/of stokken toegelaten?

        Honden zijn toegestaan als ze aan de leiband blijven en zich correct gedragen. Vergeet niet om ook een drinkbak voor uw hond te voorzien. 

        Wandelstokken zijn toegelaten.

       • Ik kan door omstandigheden niet deelnemen. Wat moet ik doen?

        Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je Larssie account. Je doet dit dus helemaal zelf!

        Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

        Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

        Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

       • Doe gratis mee door jouw vrienden uit te nodigen / uit te dagen!

        Sporten, bewegen en actief bezig zijn is leuker met vrienden en zeker als jij daarvoor wordt beloond met een leuke korting. Klik op de blauwe knop (naast de groene inschrijfknop) «doe gratis mee» en stuur je vrienden jouw persoonlijke link door. Als iemand zich inschrijft via deze link, krijg jij credits op je account ter waarde van 5% van het bedrag dat je vriend betaalt. Met deze credits kan je dan inschrijven voor een volgende wedstrijd. Hoe meer mensen je uitnodigt, hoe meer je kan sparen!


       • Doe gratis mee door onze CREW te vervoegen!


        We zijn steeds op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen die een handje willen komen toesteken. Secretariaat, parcoursen checken, pijlen weghalen, bevoorradingen doen,… zijn maar enkele van de mogelijke taken.

        Je kan je individueel of als vereniging/sportclub aanmelden. Je kan éénmalig komen helpen op 1 bepaald event of je kan solliciteren om bij onze vaste crew/team te komen. Bekijk snel de voorwaarden en voordelen.

        Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden


        • 1. INDIVIDUELE MEDEWERKER ÉÉNMALIG

        • 2. INDIVIDUELE MEDEWERKER CREW / TEAM (min 5x/jaar)

        • 3. GEMOTIVEERDE (SPORT)CLUBS

       • Heb ik specifieke Trail schoenen nodig voor dit event?

        Trailschoenen zijn steeds aan te raden wanneer je offroad loopt. Ze bieden meer stabiliteit op oneffen terrein en voorkomen dat je je enkel zou omslaan over een boomwortel, steen, ... . Bovendien heb je in steile klimmen of technische afdalingen grip nodig.

        De trailschoenen van SCOTT bieden verschillende modellen aan met een terrein specifiek profiel.

        Gewoonweg DE beste trailschoenen. 

       BREAKING - Last minute inschrijvingen voor de North C Trail en de North C Walk ( 22-23 mei ) nog mogelijk